fbpx

Háromféle kenyérliszt-keveréket teszteltem. Arról már meséltem, hogy elhagytam a glutént, viszont a kenyérről egyelőre nem sikerült lemondani, és úgy döntöttem, ezzel most egy darabig még nem is sanyargatom magam. Szóval ennek apropójaként az alábbi kenyérlisztekkel hozott össze a sors:

1. Barátnőm hozott Szafi Free világos puha kenyér lisztkeveréket, amikor nagyon magam alatt voltam. Átlag ár ~1.900 Ft / kg. Kétféle módon próbáltam ki: a javasolt recept alapján, illetve 1/3-nyi plusz köleslisztet hozzáadva. Ez utóbbi módszer nekem jobban bejött, kiadósabb, így kevesebb kell belőle. Tényleg világos, így szerintem a  legjobb teljes kiőrlésű barna kölesliszttel, mert attól még egy kis színe is lesz. 🙂 Ha ki szeretnéd próbálni: a csapvíz mellett legyen otthon facsarni való citrom vagy almaecet, só, esetleg kókuszolaj, de nem kötelező.

2. A második teszt a Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék volt, Átlag ára ~ 2.000 Ft / kg. Valami eszméletlenül finom, még após is rácuppant. Jó sok rost van benne, a tápióka csak a harmadik összetevő. Nem igényel plusz hozzávalót a vízen és esetleg n kívül. Ám ezek a rostok meg is teszik a hatásukat, így ezt is kipróbáltam hozzáadott kölesliszttel, plusz 4 gramm hozzáadott gluténmentes sütőporral.

3. Otthon elfogyott a liszt, beugrottam egy random bioboltba és elolvastam egy random kenyérliszt összetevőit. Ez volt a: Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék. Átlag ára ~ 2.100 Ft / kg, 500 grammos kiszerelésben találkoztam vele. Ebben több a tápiókaliszt, mint az előzőekben, így eleve adtam hozzá plusz 1/3-nyi köleslisztet. Egyébként eleve sötétebb színe lesz, mint a Szafi-félének. Viszont önmaga és a csapvíz mellé még óhajt a recept gluténmentes porélesztőt, almaecetet vagy citromot, t és egy kis kókuszzsírt is.

A nyertes végül a keverék keveréke lett:

Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyérliszt összeöntve a Bake-Free házi kenyér liszttel fele-fele arányban. Néha hozzáadva egy kis ez-az a változatosság kedvéért, például szárított fokhagyma, vagy aszalt paradicsom. 🙂

+1. Csicseriborsó-krém vaj helyett: egy konzerv csicseriborsót beleboríttam a botmixer mixelőjébe, pár kanál olvasztott kókuszzsírt öntöttem rá, sóztam és fűszereztem (pl. a steakburgonya fűszerrel), mehet bele akár főt tojás is, vagy zöldségek (paprika, hagyma). Mindezt összemixeltem, és kész a nyami! – Egyébként az ikeás vegángolyó is nagyon jól működik akár szendvicskrémként is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!