fbpx

A Baoval – és úgy általában a gőzgombóccal – a Ragnarok Online játék kapcsán találkoztam először. Azóta izgatja a fantáziámat. Ez egy gyógyító item, amit ha elfogyasztasz, egy picit feljebb tornássza az életerődet. Hát nem csodálatos?

Egyébként a valóságunkban a távolkeleti országokban fogyasztják ezt a cuki kis csomagot, de már nálunk, Budapesten is meg tudod kóstolni (keresd a Móriczon vagy a Kolosy-n a BaoBox-ot), vagy otthon el tudod készíteni magadnak – akár mentesen, mint ahogy én is csináltam:

gluténmentes kelt tészta

Nagyon szeretem a távolkeleti ízeket, de a szójaszószok és teriyaki szószok gyakran tartalmaznak glutént és cukrot. Mivel még mindig tartom a mentes-étkezést, sokáig nem találtam megfelelő szószt. Végül a Vegital webshopban ráleltem az Amino-szószokra.

De a házi Bao-készítés ötletét a Bake-free kelt tészta adta, melyből eredetileg húsvétra sütöttem fonott kalácsot. De hogyan lesz belőle Bao?

1. Készítsd el a kelt tésztát a Bake-free csomagolásán található recept alapján, természetesen az eritritet hagyd ki belőle! (Vagy készítsd el saját kelt tésztádat.)

2. Amíg a tészta kel, készítsd el a tölteléket. Az én töltelékem így nézett ki:

Oroszlán vágott nekem hagymát és zöldségeket. A hagymát megdinszteltem, majd a zöldségeket (répa, paprika, maradék koktélparadicsom, stb.) és egy maréknyi pulyka-darálthúst (vegetáriánusoknak természetesen nem kötelező) a hagymához borítottam fél pohár vízzel. Megsóztam, szórtam hozzá kicsi borsot és fokhagymaport. A vége felé öntöttem hozzá az aminó-szószból, és a maradék levét barnarizsliszttel sűrítettem. Isteni lett! – Természetesen, ha nem tartasz semmiféle diétát, bármelyik szójaszósz, vagy teriyaki szósz megteszi. Tulajdonképpen ízlés szerint bármivel töltheted. 😉

3. Izzítsd be a pároló-edényedet, simíts rá egy kis sütőpapírt. Ha nincs ilyen edényed, egy lábas aljára önthetsz egy kis vizet és olajat: egyes online fellelhető receptek szerint így is el lehet készíteni.

4. Nyújtsd ki a tésztát, vágj belőle karikákat. Ezek nálam kicsit nagyobbak mint a tenyerem. Tölts bele egy kanálnyi tölteléket, majd hajtogasd össze.

5. Párold őket néhány (5-10) percig, majd ha kicsit megdagadtak, szedd ki őket. Utána akár meg is lehet őket pirítani mini-sütőben, vagy hűtés után felmelegíteni benne.

Az enyémek nem lettek olyan gyönyörűek, mint a profi baók, de nagyon ízletesek. Oroszlán szerint is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!