fbpx

Emlegettem, hogy hennával festem a hajam, így lesz vörös hajam természetesen. Íme néhány gyakran felmerülő kérdés (és válasz), hogy hogyan használjuk mi, Barátnőmmel. 🙂

2015-hennapor

Honnan szerzed be?
A henna- és az indigóport a Cosmio webáruházból rendelem. Az 500 grammos sokáig elég, talán olyan 4-5 havonta szoktunk venni Barátnőmmel úgy, hogy mindketten használjuk.

Milyen arányban hígítod?
Hát, leginkább érzéssel. A saját hajamra kb. 2 egység henna és 1 egység indigót használok, annyi meleg vízzel, hogy híg joghurt állagú legyen. Barátnőm hajára csak hennát használunk.

Mennyit használsz?
Fú… Az első használatkor, amikor a teljes hajamat befestettük, talán a henna felét használtam el, és még maradt is. Érdemes elsőre többet bekeverni, aztán úgyis kitapasztalod. Olyan 1,5 deci lehet maximum, amit tőfestésre használok. De ez a hajszálak sűrűségétől is függ.

Hogyan fested fel?
Hajat mosunk előtte, és száraz hajra visszük fel egymásnak. Míg hagyományos festésnél zsíros hajra vittük a festéket, hogy kevésbé roncsolja a hajat, henna esetén a zsíros haj nem válik be, nem tud a hajszálak közé folyni a henna, ha azok össze vannak tapadva. Tehát felforraljuk a vizet majd kicsit hűlni hagyjuk, aztán összekeverjük a hennával (és igény szerint indigóval), kicsit ezt is hagyjuk állni, majd felkenjük, amikor már kellemes meleg.

Meddig hagyod a fejeden?
Nekünk Barátnőmmel elég 1-1,5 óra, aztán hajat mosunk.

Mennyire kopik?
Nagyon enyhén, szinte észrevehetetlenül. Érdemes lehet talán évente vagy másfél évente újrahúzni a hajvégekig. Nekem 3-4 éve most volt először újra-hennázva az egész.

Milyen színű lesz?
Sötét hajra kenve vöröses csillogású barna. Minél világosabb a hajad, annál nagyobb eséllyel lesz vörös a végeredmény. Nagyon természetes színű, mindig megkérdezik tőlünk, hogy eredeti vörös-e a hajunk. 🙂 Érdemes először kis tincseken kipróbálni. A végleges színét 2-3 nap alatt éri el, mert 1-2 árnyalatot sötétedik. Lámpafénynél barnább, míg természetes fénynél vörösebb.

2015-redhair

Mire vagytok még kíváncsiak? 🙂

Képek: kremmania.hu, pixabay

Hozzászólások

  1. Ez volt az első cikk, amit feldobott a google, amikor beírtam hogy zsiros hajra is lehet e hennazni 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!