fbpx

Tudomány és szerelem. Nemrég írtam egy megosztó véleményt a Molyra, mert eléggé kiakasztott egy könyv (a kommenteket is érdemes megnézni, ha kíváncsi vagy az értékelésre). Ott szintén tudományos, egyetemi közegben induló szerelem bontakozik ki, ám egészen… khm, másként. A Gyere haza tegnap! című regényben viszont, bár a történet elején a szereplőinkre ugyanúgy ráférne némi tranzakcióanalízis, de erre viszonylag hamar rájönnek, és elkezdenek őszinték lenni egymással. Szerencsére.

Olyan ez a könyv, mintha egy HBO vagy RTL sorozatot néznék. Csak azért nem Netflix, mert ahhoz nem elég színes a szereplők bőre (a Csillagom multikultija sokkal Netflix-kompatibilisebb lenne). 😀

Amihez a szerző a legjobban ért, az a párbeszédek írása. Szerintem elképesztően szórakoztató beszélgetéseket írt meg. Olyan szövegeket ad a szereplők szájába, mint amilyeneket mi szoktunk a barátainkkal, ismerőseinkkel mondani, így otthonosan éreztem magam közöttük, és hamar szimpatikussá váltak. De a szálak összegubancolása se volt semmi! Milyen érdekes, hogy egymás után olvastam a két tudományos-romantikus könyvet, amelyek kicsit sem hasonlítanak egymásra. És ez egyáltalán nem volt tervezett, de legalább így jobban érződik a kontraszt. Oké, a korábban olvasott egy chick-lit, nem is volt célja, hogy valóban komoly legyen, én viszont ez utóbbi megoldásra szavazok minden hibája ellenére.

Mert azért vannak hibái ennek is, de ezektől legalább nem kaptam agyérgörcsöt. 😀 Az egyik a nyitójelenet, ami képernyőn (HBO/RTL) valószínűleg jobban működne, könyvben viszont szerencsésebb szétszórni a szereplők bemutatását, és nem az összeset egyszerre zúdítani az olvasó nyakába. Emellett voltak jelenetek, amelyek szerintem kimaradhattak volna, mert nem igazán mozdították előre a cselekményt, csak szaporították a betűt. Ezek helyett itt-ott egy picivel több leírásnak jobban örültem volna, pl. ki hogy néz ki, vagy a környezet milyen.

De ezeket leszámítva szerintem baromi izgalmas a történet, és szerethetők a szereplők is. A Találmány jutott eszembe, de ez a könyv sokkal jobb annál. 😀 Ha érdekel egy izgalmas, időutazós sci-fi romantikus szállal, krimis fűszerezéssel és humoros beszólásokkal, akkor ne hagyd ki!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!