fbpx

Valljuk be, az előző epizódban használt törökmogyorókrém nem olcsó. Nagyon nem. Igaz, eleve a mogyoró sem olcsó, de azért jobban megéri. Illetve ki-ki döntse el maga a saját pénztárcájához, órabéréhez mérten.

Tehát vásároltam pucolt egész mogyorót, 40 dekát, melynek kb a felét használtam föl. Illetve kipróbáltam a negyedannyit is (PaleOK cukorhelyettesítő). A kakaó és a kókuszolaj változatlan.

  • Mogyoró
  • Kakaópor
  • Kókuszolaj
  • Negyedannyi édesítő

Az összes darálónkal megpróbáltam ledarálni. A Moulinex robotgép teljesített a leggyérebbül, a botmixerhez tartozó edényes-késes mixer a közepesen, és a leghatékonyabb a mákdaráló, de még azzal is darabos maradt. No sebaj, ezt beborítottam az edénybe és lapátoltam rá kb. 4 kisméretű-merőkanálnyi olajat. A negyedannyiból tényleg negyedannyi kell, ezért csak egy evőkanálnyit borítottam az olajos darált mogyoróra. Ezeket elkezdtem melengetni, majd fokozatosan pakoltam bele a kakaót. A végeredmény enyhén steviás ízű csokikrém mogyoró darabkákkal. Egyébként ez sem rossz, bár az előző epizód végeredménye jobban hasonlít a Nutellára, továbbá azt hiszem, hosszútávon maradok az eritritnél, mert a stevia számomra nem finom.

Néhány fotó a darálásról:

 

És egy fotó tálalási javaslatként:

dietas mogyorokrem hazi nutella

Nektek sikerül ennél finomabbra darálni?
Ha igen, avassatok be, hogy csináljátok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!