Valljuk be, az előző epizódban használt törökmogyorókrém nem olcsó. Nagyon nem. Igaz, eleve a mogyoró sem olcsó, de azért jobban megéri. Illetve ki-ki döntse el maga a saját pénztárcájához, órabéréhez mérten.
Tehát vásároltam pucolt egész mogyorót, 40 dekát, melynek kb a felét használtam föl. Illetve kipróbáltam a negyedannyit is (PaleOK cukorhelyettesítő). A kakaó és a kókuszolaj változatlan.
- Mogyoró
- Kakaópor
- Kókuszolaj
- Negyedannyi édesítő
Az összes darálónkal megpróbáltam ledarálni. A Moulinex robotgép teljesített a leggyérebbül, a botmixerhez tartozó edényes-késes mixer a közepesen, és a leghatékonyabb a mákdaráló, de még azzal is darabos maradt. No sebaj, ezt beborítottam az edénybe és lapátoltam rá kb. 4 kisméretű-merőkanálnyi olajat. A negyedannyiból tényleg negyedannyi kell, ezért csak egy evőkanálnyit borítottam az olajos darált mogyoróra. Ezeket elkezdtem melengetni, majd fokozatosan pakoltam bele a kakaót. A végeredmény enyhén steviás ízű csokikrém mogyoró darabkákkal. Egyébként ez sem rossz, bár az előző epizód végeredménye jobban hasonlít a Nutellára, továbbá azt hiszem, hosszútávon maradok az eritritnél, mert a stevia számomra nem finom.
Néhány fotó a darálásról:
És egy fotó tálalási javaslatként:
Nektek sikerül ennél finomabbra darálni?
Ha igen, avassatok be, hogy csináljátok!
Vélemény, hozzászólás?