fbpx

Engem sem vet fel a pénz. Téged sem? Nem vagyok egy nagy közösségi, szervezkedős típus sem (bár álltam már ökosátorban, és számolgattam járókelőknek ökolábnyomot) . Azért igyekszem a magam módján tenni jó ügyek érdekében. Például szabadidőmben néha itt blogolok. Nem olvasnak rengetegen, de tudom, hogy akadt már néhány ember, akit elgondolkoztattam, aki valamelyik írásom hatására hozott meg egy döntést, és ez nyilván jó érzéssel tölt el. De más szokásaim is akadnak, épp ezért van néhány tippem, hogyan tudod segíteni a különféle szervezetek munkáját kevés pénzből. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a kicsinyke is több, mint a semmi… 🙂

Rendelkezhetsz az adód 1+1%-áról!

A legalapvetőbb dolog, hogy ha felajánlhatod az adód egy százalékát, akkor tájékozódj, melyik szervezetnek és miért érdemes, és küldd el a felajánlásodat. Sok kicsi sokra megy, és neked ez tényleg nem kerül semmibe, csak egy nyomtatvány kitöltésébe. Itt az idő!

Lehet Magnet Bankos segítő bankkártyád is!

Az egyik nagyon fontos tényező, ami miatt a Magnet Bankot választottam, az a társadalmi felelősségvállalásuk. Egyik ilyen kezdeményezésük a segítő bankkártya program, amivel közvetlenül a vásárlásaim után támogatják az általam kiválasztott civil szervezetet. Szerintem fantasztikus! Ráadásul a kártya újrahasznosítható műanyagból készült! 🙂

Csatlakozhatsz a Bátor Tábor flottához!

Oroszlánnal olyan telefonflottát kerestünk, amely számunkra szimpatikus mobilszolgáltatónál van, és megfizethető áron kapjuk a szolgáltatást is. Így találtam rá a Bátor Tábor flottára, melynél elolvadtam attól a ténytől, hogy csatlakozásommal minden egyes hónapban 900 Forinttal támogatom a működésüket, így rögtön nem is volt kérdés, hogy hova csatlakozunk.

Részt vehetsz adományozós nyereményjátékokon!

Nemrég Iza szervezett egy ilyet: az került bele a játékba, aki adományozott a Bátor Tábornak úgy, hogy Izára hivatkozott. Bár nem nyertem semmit, de mégis örültem, hogy játszhattam. Később levelet is küldtek, és fel is hívtak, hogy megköszönjék az aprócska adományomat.

Közösségi finanszírozás jó ügy érdekében?

Egy egyedülálló könyv jelent meg tavaly: a Lili és a bátorság. Hallottál róla? A gyermekkori szexuális bántalmazás megelőzése, felismerése érdekében készült szülőknek és gyermekeiknek. Igen, sajnos ez egy létező probléma. Nekem támogatói példányt is küldtek, mert részt vettem közösségi finanszírozásban. De hasonló a Bikers Against Child Abuse és egy rakás holland zenész projektje a Breaking The Chains zenei album is. (Menő lenne, ha egyszer (mihamarabb) nálunk is lenne B.A.C.A. 🤘)

Támogathatsz akár vásárlással is!

Egyedi, és még segítesz is vele! Például a TASZ munkáját egy SZABAD feliratú pólóval. Vagy támogathatod a tengereink tisztaságát ezzel a 40cean-féle újrahasznosított karkötővel. Magyar Madártani Egyesület jelvényből nekem van egy fakopáncsom és egy denevérem. 😉  Vásárolhatsz a Sugallatok Scrapbookshopnál: most májusban a Mosoly Alapítványnak segítenek. Kutyatáp vásárlásával támogathatsz egy állatvédő szervezetet a CivilShopnál. De Magisteréknek is lesz egy pozitív hírük a pandákkal kapcsolatban… Közvetetten: ha új ruhákat vásároltál, a megunt ruháidat elviheted ruhacsere napokra, ahol a megmaradt ruhákat általában egy rászorulókat segítő szervezetnek adományozzák.

Látod, mennyiféle módon segíthetsz?

Ráadásul úgy, hogy még nyerhetsz is vele, akár kedvezményes tarifacsomagot, felelősségteljes banki költségeket, nyereményjátékon kiválasztott terméket, vagy valami olyat, ami tetszik, egy pólót, karkötőt, hasznos könyvet a gyermekednek (és ezáltal vele töltött minőségi időt)… Válassz egy ügyet! Miben vagy érintet? Mit éltél át gyermekkorodban? Mit éltél át felnőttként? Mit élnek át szeretteid, ismerőseid? Szereted az állatokat, az erdőt, a vizeket? Szeretsz biciklizni, és jó lenne több bringaút? Keress egy szimpatikus ügyet, és találd meg, hogyan tudod támogatni! Jó érzéssel fog eltölteni, hogy képességeidhez, pénztárcádhoz mérten segíteni tudtál! 😉

Ismersz még ilyen lehetőségeket? Kinek adományoztál már?
Ne tartsd magadban! 🙂

Bankkártyás kép forrása: penzcentrum.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!