Everness Fesztivál a lélek bugyraiban

Tulajdonképpen amióta létezik a fesztivál, nézegettük, de valahogy sosem alakult úgy anyagilag és/vagy szabadságilag, hogy el tudjunk menni. De most végre!

IMG_6854

Ez a rendezvény egészen más, mint amit mi fesztivál címszó alatt ismerhetünk. A béke és nyugalom, ami itt honol, inkább egy nagy (családi) táborra emlékeztet. Rengeteg program van, de úgy tényleg. Nehéz eldönteni, merre induljon az ember. Akadt olyan, hogy 2-3-4 program egy időben, és szinte az utolsó pillanatban döntöttünk, hogy melyikre megyünk. Lehet jógázni; táncolni; úszni a Balatonban; koncerteket hallgatni; alkotni; tisztító, energetizáló kezeléseken, szertartásokon, vezetett meditációkon részt venni; különféle témákról előadást hallgatni; workshopokon beszélgetni… Mindenki – aki még csak keresi a lelki/spirituális útját, és aki nagyon ezoterikus – megtalálhatja, ami érdekli: nem lehet unatkozni.

Bármit csinálsz, bárhogy is nézel ki, senki nem fog hülyének nézni (vagy ha mégis, legalább nem érzed). Tetováltak, tetoválatlanok; rasztások, rasztátlanok; fürdőruhások, tetőtől talpig leplesek; mezitlábasok, magas sarkú cipősök; batyubabások, babakocsisok; gyerekesek, gyerektelenek; kutyások, kutyátlanok; fiatalok, idősek; vegánok, húsevők; útkeresők, úton lévők… mind megférnek egymás mellett.

Nem wellnesselni jöttem

Az időm nagyobb részét az Új Egyensúly sátorban töltöttem. Ha blogger csoportokban aktív vagy, biztosan találkoztál már Eszter linkjeivel. Így ismertem meg a magazint, aminek ő a főszerkesztője. Nagyon tetszenek a témák, és hogy nem egy lilaködös ezoterikus oldalról van szó, így nem is lilaködös előadásokat hallhattunk. Épp csak annyira lila, és épp csak annyira reális, amennyire én is. 🙂

Soma nyitotta az előadássorozatot, és említette az “én-határ-feszegetést” is. Nos ezeket a témákat hallgatni számomra igencsak határfeszegetés volt. Foganni, kihordani, szülni – gyerek korom óta készülök erre. Mégis, amikor már végre minden klappol, egyszer csak befékez és felborul a szekér, és hiába igyekszünk felállítani és belepakolni a cuccainkat… Eljött az idő, hogy az elmúlt tíz évben tanult és használt “megtervezem, és kemény munkával megvalósítom” így ebben a formában elavult. Hiányzik belőle valami. Új módszerre van szükség, vagy legalábbis a meglévő kibővítésére, átdolgozására…

Több helyről összecsipegettem a hasznos gondolatokat, illetve figyelemfelhívást olyan dolgokra, amiket egyébként tudok, csak épp nem jut eszembe, mert nem látom a fától az erdőt. Ilyenkor jól jön az emlékeztetés egy külső független személytől. Szóval van min elmélkedni. 🙂 Köszönet érte!

Megörökítettem néhány képet érdekes előadókról és hangulatokról, illetve kicsit elsétálgattunk a környéken is. Megtekintheted ebben a galériában (ha rákattintasz egy képre, kép címe felül olvasható, lapozhatsz nyilakkal és egérgörgővel is, Esc-re kilép).

everness

Új jóság a táblácskámon

Hasonló bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

*

code