fbpx

Két dolgot hoztam most Nektek. Az egyik egy baboskendő, amit folyton meg kellene kötni, de macerás. A másik egy M-es férfi póló XS nőiesítése.

Bővebben a kendőről:

Van néhány ilyenem, többféle színben. Tini koromban hajpántként használtam őket a fejemen, de kinőttem ezt a fajta “frizurát”, legalábbis kendő ügyileg. Viszont túrázáskor, bringázáskor, főleg nyáron, nagyon hasznos, ha van az ember fején valami. De háromszögbe kötni ezeket a kendőket nagyon “asszonyos”. Ám a múltkor az Evernessen vettem gumírozott fejkendőt a nepáli bazárban, így arra gondoltam, hogy annak mintájára gumisítom az egyik baboskendőt. Gyakorlott varrók valószínűleg hiphop elkészülnek vele, nálam több óra volt, de így megmentettem egy kendőt. 😀

 

Kivágtam a kendőt, az elejét és hátulját megvasaltam és egyenes öltéssel levarrtam. A guminak készítettem a maradék anyagból egy “csövet”, ami kb olyan hosszú, mint amilyenre nyúlik a gumi. Belehúztam a gumit és levarrtam a két végénél. Aztán a kendőt cikkcakkba hajtva cikkcakk öltéssel hozzávarrtam a gumis részhez. Egy kicsivel bővebb (meg ügyetlenebb kivitelezés) lett, mint az eredeti, de így is nagyon jól tart (legalábbis egyelőre úgy tűnik, bevált). 🙂 A gumis rész 10 cm nyugalmi állapotban, a kendő 40 centi. 42-re méreteztem eredetileg, hiszen kellett a ráhagyás a gumihoz-hozzávarráshoz.

Bővebben a pólóról:

Még februárban történt, hogy adakoztam egy gyermekbántalmazás elleni zenei projekthez. Igen ám, de rólam valahogy elfeledkeztek és nem küldték meg a csomagomat amit rendeltem. Nagy sokára válaszoltak, ám aztán fájdalomdíjként két CD-t is kaptam. Viszont pólóból sajnos már nem volt a méretemben (meg az eredeti mintával), így egy M-est kaptam. Na hát az rám nagy, Oroszlánra kicsi. Nagy háló/hennázó pólóim vannak már, és különben is dögmeleg van, kéne valami ujjatlan megoldás itthonra. Legyen belőle kánikula-ruha!

Hát a szabás és a varrás nem az erősségem, bár szeretek dolgokat készíteni, de nem vagyok ügyes, és a rugalmas anyag egy külön kategória… de a gyakorlat teszi a mestert. 🙂 Egy másik zenekaros női póló és egy ujjatlan segítségével berajzoltam krétával, hol kell varrni, vágni stb. A rajz mentén megvarrtam az oldalát, először egyenessel, utána cikcakkal, aztán egyszerűen csak kivágtam az ujjait és a nyakát. Mellnél kicsit elállt a hónalja, így oda varrtam még háromszögeket (vagy hogy hívják), így már nem annyira otromba, szerintem vállalható lett, itthonra szuper (pózolj moddolt pólóval és CD-vel).

 

Hallgasd meg a zenét Deezeren vagy Spotify-on, érdemes, és a szövegek is jók! Empatáknak és érintetteknek zsepit előkészíteni… 3,2,1…

Ha tetszik a zene, vedd meg a lemezt (benne van a nevem 😉 😛 ), minden bevétel bántalmazott gyermekek megsegítésére megy!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!