fbpx

Bocsi fiúk, most itt egy olyan bejegyzés folytatása olvasható, amely szerintem benneteket nem érdekel. Tényleg nem. 🙂 Hess!

2014-fleurcup-pack.jpg

Kehely sztori – összefoglaló fejezet.

Jelenleg pihenőpályára tettem a szivárgás okainak kutatását. Abban maradtam végül, hogy szűk vagyok odabenn, és ahogy mozgolódom, valószínűleg össze-összenyomódik néha, és olyankor ki-kicsordogál. Az extra kis méret sem vált be (az átmérője csak pár mm-rel kisebb). Hiába teszem lentre, nekem mindig felcsúszik idővel. Lehetséges, hogy mivel extra pici vagyok, nekem az S-ses méret lesz a szülés utáni méret? Ki tudja. 🙂 Azért 2 nap folyamatos tölcsérhasználat után már érzem, hogy pihentetnem kell. Viszont az általam készített mosható betétek is, úgy tűnik, jól vizsgáztak, úgyhogy folytatom tovább a sokszorosításukat, ha akad egy kis időm.

Összegyűjtöttem ide néhány kérdést, melyekre böngészéseim és próbálkozásaim során kerestem és megtaláltam a választ. Nincs itt minden, ami a témában felmerülhet, hiszen a legtöbbet megválaszolják a tölcsérekkel foglalkozó weboldalak, blogok, webáruházak, videók. Azokat soroltam fel ide, melyek engem a leginkább foglalkoztattak.

Miért jó ez nekem?

Nagyon egyszerű: több évre szóló egyszeri beruházás, nejlon- és vegyszermentes, környezetkímélő, pénztárcabarát. Kérdés, hogy ezek elég nyomós okok-e arra, hogy merjünk változtatni, a komfortzónánkból kimászni, és olyan dolgot művelni, mint amit eddig nem. Lehet, hogy kell egy kicsit emésztgetni a kérdést. De szerintem megéri!

intimkehely méretekNem nagy ez?

Egy átlagos nőnek semmiképp sem nagy, ekkorára a nagyobb tamponok is megduzzadnak – és az még ki is szárít, ez nem. A tamponokat kifejezetten utáltam ezért, mert emiatt a gyengébb napokon nem tudtam használni, így a strandot/wellnesst is ki kellett hagynom mindig, és szerintem kiszedni azokat is nehéz, pont a szívó viselkedésük miatt. A tölcsért viszont gyengébb napokon is használhatom, simán mehetek vele medencébe. Mentem is! 🙂 Egyébként több gyártó gyárt többféle méretet, így van választék bőven!

Erős a vérzésem. Nem lesz ez nekem kicsi?

Egy nő átlagosan 50-150 ml menstruációs folyadékot enged ki egy alkalommal, melyből kb. 35 ml a vér. Talán többnek tűnik, de ez valószínűleg inkább pszichés, mintsem valóság. A tölcsér arra is jó, hogy megmérd, ha kíváncsi vagy rá. Mérettől függően 15 ml-től kb. 40 ml-ig tudják a folyadékot összegyűjteni. Az erősebb napokon érdemes 3-4 óránként üríteni, gyengébb napokon benn maradhat akár 12 órát, csak el ne feledkezz róla! 🙂

Hogy helyezzem fel?

intimkehely hajtogatásSzámos hajtogatási módszer létezik, C alak, S alak, csiga – a tölcsér anyagának keménységétől is függ, milyet enged hajtogatni. Ami nekem van, az egy közepesen puha tölcsér, a szája környékén keményebb. Nekem a C alak vált be oly módon, hogy benne hagyom az ujjamat, ne nyíljon ki hamarabb, mint ahogy behelyezem. Érdemes őket próbálgatni, mint ahogy azt is, milyen pózban tudod a leghatékonyabban behelyezni (guggolás, síelés, terpesz, stb.). Ha még így is nehézkes, víz alapú síkosítót is használhatsz segítségként.

Sose fog már ez onnan kijönni?

intimtölcsér kiszedésElőször én is megijedtem, mert túlságosan felfészkelte magát, becuppant és lecövekelt. Alig bírtam a szárat is előásni. De nem szabad bepánikolni. Hüvelyizmaiddal tolva is rá tudsz segíteni, hogy könnyebben elérd a tölcsért. Egyik kezeddel fogd a szárat, másik kezed egy ujjával hernyózz fel a tölcsér fala mellett a szájáig. Nyomd meg a tölcsért, hogy a vákuum megszűnjön, majd miközben a tölcsért folyamatosan eltartod a faltól, nehogy visszacuppanjon, húzd finoman az eszközt kifelé a száránál fogva, akár kicsit billegtetve.

Szivárog, mit tegyek?

Ha kinyílt teljesen, mégis szivárog, lehet, hogy ferdén van, vagy túlságosan felcsúszott, és egyik széle a méhszájba akadt. Az is lehet, hogy túl puha neked a tölcsér, izmosabb a hüvelyfalad, vagy szűkebb vagy, és ahogy mozogsz, össze-összegyűrődik picit. Ha van rá kereted, esetleg próbálj ki más típusokat is – de ugye inkább az a gyakoribb, amikor nincs: ilyenkor betétet vagy mosható betétet tudsz mellé használni. De csak azért, mert nekem ez a fajta kehely szivárog, nem törvényszerű, hogy másnak is fog. Még akkor sem, ha ugyanolyan apró, mint én. 🙂

Érezni?

Eleinte mindenképp, de idővel megszokod, és olyan lesz, mintha nem is lenne. Csak el ne feledkezz róla! 🙂

A betét olyan büdös, és ez?

Ez nem büdös, mivel nem jut bele (annyi) levegő, hogy a baktériumok fel tudják dolgozni a folyadékot. De komolyan mondom, még a mosható betét is kevésbé szagos a nejlon betéthez képest!

Biztos egészséges?

Erről az orvosoddal konzultálj, főleg ha gyógyszerkúpot vagy kenőcsöt használsz. De ez nem szárít ki úgy, mint egy tampon, és Toxikus Sokk Szindrómáról sem lehetett még hallani vele kapcsolatban. A tölcséren a baktériumok sem tudnak úgy megbújni, mint a tamponban vagy a betétben.

De azért természetesen rendszeres tisztítást, fertőtlenítést igényel (menstruáció előtt és után), mely gyártónként eltérő lehet: pl. 3-5-10 perces forrásban lévő vízben főzni, vagy 5-6 percig mikrózni, vagy 10-15 percig fertőtlenítő tablettás vízben áztatni. Én fertőtlenítő tablettát kaptam hozzá, ezt mindenképp elhasználom. Utána forralni tervezem.

Aggódtam azon is, hogy jó-e nekem, ha huzamosabb ideig ott van, és támasztja a falat. Állítólag nem okozhat gondot, de pl. sok intimtornász kifejezetten ellenzi. Kompromisszumos megoldás lehet pl., ha néha hüvelyfal-kímélés címszó alatt 1-1 éjszakára mosható betétet használunk. Én most jelenleg így használom. Az első két napon, míg a brutális időszak van, tölcsérezek, utána még van pár nap laza csöpögés, amire a mosható betét tökéletesen jó.

intimtölcsér színekMelyik a legjobb márka?

Fogalmam sincs. Sajnos nincs keretem kipróbálni mindet. De mások már kipróbálgatták. Érdemes végignyálazni az internetet és az alapján dönteni. Lehetséges, hogy Neked más a legjobb, mint nekem. A testmagasság és testfelépítés, a sportosság, a hüvelyizomzat, a méhszáj elhelyezkedése, a szülés, a kor mind-mind befolyásoló tényezők lehetnek, ahogy a kehely anyaga, alakja, keménysége, pereme, hossza, szára… (Update: nekem úgy tűnik a Fun Factory Funcup-ja vált be végül)

Szóval egyelőre ez az én történetem ezzel a kehelycsodával, amit azért írtam le, mert egyrészt magamon is könnyítettem ezzel, illetve biztosan akadnak mások is, akik furcsán néznek erre a szilikoneszközre, vagy hasonlóan nehezen barátkoznak meg a dologgal. Itt az élő példa: nem lehetetlen, csak ki kell tartani! Nem kell erőltetni, csak ha épp ihletet érzel hozzá, akkor próbálgasd! Nem sietünk sehová, légy türelmes magaddal! – Ez nekem is szól!

Egyébként, ha valaki részletesebben kíváncsi, javaslom böngészésre például a Családháló intimkehely cikkeit.

A lényeg a lényeg, hogy szerintem jó találmány ez az eszköz, csak megeshet, hogy hosszabb idő megbarátkozni vele, megtalálni a számodra legjobb eszközt, megszokni és begyakorolni, főleg, ha kicsit érzékenyebb a témára az ember lánya. Emberi természetünknél fogva óvatosan közelítjük meg az új és idegen dolgokat, ám ha vesszük a fáradtságot, hogy megismerjünk új és idegen dolgokat, megadjuk magunknak az esélyt arra is, hogy az új és idegen dolgokat nagyszerűnek és nélkülözhetetlennek lássuk. Persze ez nem minden új és idegen dologra lesz igaz, de sok új és idegen dologra igen.

Sikeres és nagyszerű új és idegen dolgok megismerését kívánom mindenkinek! 🙂

Kép: moshatopelenkakucko.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!