fbpx

Aki követ Instagramon vagy Facebookon, már sejthette, hogy költözünk. 🙂 Nagyjából átcuccoltunk A-ból B-be. Ez egy régi-régi 10 emeletes panelház középső lakása. Szerencsére panelprogramos, vadiúj ablakokkal és elzárható fűtéssel. Lett egy miniatürizált, felújítatlan, sötét kis konyhám (nevezzük inkább főzőfülkének) egy hetvenes évek beli elektromos tűzhellyel, ami fölöttébb büdös, ha főzünk rajta. De egyelőre ez van. Igazi kihívás – a legnehezebbek közül – ezen főzni. De ígéretet kaptam rá, hogy ha lesz egy kis pénzünk, lecseréljük indukciósra.

Még polcokat kell felszerelni mindenhova. Eddig tetőtérben laktunk, aminek az alapterülete nagyobb volt, mint ahova most beköltöztünk. Ellenben itt vannak falak, így lehet fölfelé terjeszkedni. És végre egy “albérlet”, ahol nem tilos kilyukasztani a falat. Úgyhogy fúrni fogunk, mint akinek elment az esze, és telepakoljuk polccal a lakást, hogy elférjünk. Eddig az olajradiátor volt a haverom, mostantól a létra lesz. 😀

Egyébként a konyhát leszámítva egy nagyon szerethető kis lakásról beszélünk, a két szoba nagyon jó. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fogom érezni magam benne 🙂 pedig még mindig dobozokat kerülgetünk a polcok hiánya miatt.

Ami pedig a megvalósítandó része a dolognak:

Szeretném a háztartási szemetet csökkenteni, ehhez fel is iratkoztam a Hulladékmentes 30 napos e-mail kihívására, hogy ötleteket, inspirációt meríthessek. Nyilván ez nem egy egyik napról a másikra dolog, hanem egy hosszú folyamat, apró lépésenként. Kezdve azzal, hogy a költözés nem épp egy hulladékmentes esemény, de a dobozokat (amiket megtartunk, kölcsönadunk, visszakérünk) és a csomagoló anyagokat többszörösen újrahasznosítjuk.

A mellékelt szelektív hulladékgyűjtő mennyiséget elégnek gondolják 60 lakásra, míg a kertvárosi övezetben, egyetlen házra jut ugyanennyi… kérdéses persze, milyen gyakran ürítik, ez számomra még nem derült ki.

IMG_3125-5

A másik, amihez kedvet kaptam így elsőre, az a csíráztatás. Ugyanis – mondhatni – hagymacsíra-függő vagyok. Csak rá kell nézni instán a korpovitkáimra. 🙂 Viszont ez minden héten egy műanyag dobozt felemészt. Szóval kezdésnek rendeltem néhány zöld dolgot, köztük egy csíráztató üveget, és már csak magot kell szereznem, hogy kipróbáljam. 🙂

IMG_3142-5-2

Hát efféle megvalósítások vannak folyamatban… 🙂

U.I.: A könyvek már a helyükön, a lényeg rendben van! 😀

Update: a szelektívet hetente ürítik, ezen a weboldalon kideríthető cím alapján.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!