Befogtam a Kedvesemet a hagymapucolásba.
– Krumplilevesbe… amit te csukott szemmel fogsz enni… 😉
– Mert hogy nem átlátszó?
Vadászom a recepteket és az alternatív megoldásokat a candida-diétához. Szerencsére akadnak, így ki is tudom őket próbálni. Íme az egyik, a hagymás krumplileves, amit erről a receptes oldalról szereztem be. (Ide nyilván visszatérő vendég leszek.)
Azt kell mondjam, az alábbi recept eredménye tényleg nagyon finom, és valóban jól elgyömi az embert. 🙂
Hozzávalók:
- 3-4 közepes méretű krumpli
- 2 hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 dl szójatej
- 1 újhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl joghurt
- rozmaring
- só
A folyamat:
- A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon. (Van ilyen főző olívaolaj, ami nem extra szűz, én azzal csináltam.)
- Erre dobjuk rá a kockára vágott krumplit és felöntjük tejjel és vízzel. (Na igen, a tej nekem kimaradt, úgyhogy a krumpli megfőzése után adagoltam hozzá a 4 decit.) Annyi legyen a folyadék mennyisége, ami ellepi a krumplit. Sóval, rozmaringgal fűszerezzük.
- Amikor megfőtt a krumpli, levesszük a tűzről, egy kicsit hagyjuk hűlni, és botmixerrel pépesítjük. (Botmixer és krumplinyomó hiányában marad a villa :D) Hagyhatunk benne zöldségdarabokat.
- Megint visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a joghurtot. Egy utolsót forralunk rajta és már kész is!
Eredmény:
A többi joghurt egy kis nyírfacukorral és a maradék müzlivel akár desszertnek is tökéletes. 🙂
Inspirációt, motivációt keresel főzéshez? Kukkants be a Vidám Konyhasó galériámba. Ha valamihez receptet keresel, csak szólj! 😉
Vélemény, hozzászólás?