fbpx

Befogtam a Kedvesemet a hagymapucolásba.

– És ez mibe lesz?
– Krumplilevesbe… amit te csukott szemmel fogsz enni… 😉
– Mert hogy nem átlátszó?

Vadászom a recepteket és az alternatív megoldásokat a candida-diétához. Szerencsére akadnak, így ki is tudom őket próbálni. Íme az egyik, a hagymás krumplileves, amit erről a receptes oldalról szereztem be. (Ide nyilván visszatérő vendég leszek.)

Azt kell mondjam, az alábbi recept eredménye tényleg nagyon finom, és valóban jól elgyömi az embert. 🙂

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes méretű krumpli
  • 2 hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl szójatej
  • 1 újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl joghurt
  • rozmaring

A folyamat:

  1. A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon. (Van ilyen főző olívaolaj, ami nem extra szűz, én azzal csináltam.)
  2. Erre dobjuk rá a kockára vágott krumplit és felöntjük tejjel és vízzel. (Na igen, a tej nekem kimaradt, úgyhogy a krumpli megfőzése után adagoltam hozzá a 4 decit.) Annyi legyen a folyadék mennyisége, ami ellepi a krumplit. val, rozmaringgal fűszerezzük.
  3. Amikor megfőtt a krumpli, levesszük a tűzről, egy kicsit hagyjuk hűlni, és botmixerrel pépesítjük. (Botmixer és krumplinyomó hiányában marad a villa :D) Hagyhatunk benne zöldségdarabokat.
  4. Megint visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a joghurtot. Egy utolsót forralunk rajta és már kész is!

Eredmény:

1401549_10151961925693258_1134943905_o

 

A többi joghurt egy kis nyírfacukorral és a maradék müzlivel akár desszertnek is tökéletes. 🙂

Inspirációt, motivációt keresel főzéshez? Kukkants be a Vidám Konyhasó galériámba. Ha valamihez receptet keresel, csak szólj! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!