fbpx

Szeretitek a történelmet? Én nem. Illetve attól függ, hogyan van tálalva, mert sajnos többnyire csak pocsék töritanáraim voltak. Viszont Jodi Taylor stílusában egyenesen imádom. Ám Jodi Taylor főleg az angol, illetve a világtörténelemből merít. Viszont ha szeretnél visszautazni a mi magyar valóságunk múltjába, mindenképp szerezd be Kemendy Júlia Csenge Az ​időlátók balladája című könyvét!

Éppen olvasnivalót keresgéltem magamnak, amikor a szerző ráérzett a dilemmámra, és rámírt, volna-e kedvem előolvasni a regényét. Bizony volt! Szóval miután megbeszéltük, ki hogy áll a saját könyvmegjelenítési projektjével, bele is vetettem magam az időlátók történetébe.

Ez elsősorban egy tizenéveseknek szánt regény, hiszen a főszereplők is tinédzserek, és rengeteget olvashatunk az általános tini problémákról, nem feledve az első szerelem kérdéskörét, de nem emlékszem, olvastam-e már felnőtt fejjel olyan ifjúsági regényt, amit ennyire, de ennyire élveztem!

Nagyon kevés könyv akad, amely már az első oldalon megragadja a figyelmemet, de ez olyan. Már a prológus is odaszögezett a Kindle képernyőjére, ám ami még inkább magávalragadó volt, az az elbeszélő humora. Ami (Amália), a főszereplőnk, zseniális narráló, imádom. A jó sztorit onnan lehet felismerni, hogy akkor is foglalkoztat, amikor le kell tenned a könyvet, és dolgoznod vagy tanulnod kell. A jó írás pedig olyan, hogy teljesen mindegy, miről szól, olvasni akarod, mert élvezed a stílusát. Az ​időlátók balladájára pedig mindkettő igaz. Jó sztori és jó írás.

De a történet folyamán nem csak az átlagos tinédzser problémákkal szembesülünk, sokkal komolyabb kérdéseket is fölvet, a családból való kiszakadástól, az örökbefogadáson és gyilkosságon át, egészen az öröklét előnyeinek és hátrányainak boncolásáig kapunk gondolkodnivalót. A szereplőink fiatal koruk ellenére bölcsek, mégsem bölcsebbek, mint amennyire fiatalok. Mármint úgy értem, abszolút illett hozzájuk a bölcsességük, ahogy hibáznak, és képesek tanulni is belőle. Nagyon tudtam szeretni mindegyiküket.

És ha jól sejtem, várható folytatás is, hiszen a szálak nincsenek elvarrva, sőt, még csak most kezdődik igazán a kaland. Szóval kedves fiatalok és régebb óta fiatalok, elő a pénztárcákkal, és ismerkedjetek meg Kemendy Júlia Csenge különleges regényével, mutatom, hol lehet előrendelni: ITT e! Vagy keressétek a könyvesboltokban, webshopokban a nyár második felében!

És ne felejtsetek el feliratkozni a szerző Facebook oldalára ITT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!