fbpx

Szeretek úgy szórakozni, hogy közben tanulok is valamit. Multipotenciálisként amúgy is hobbim az új ismeretek szerzése. Például remek kikapcsolódási lehetőség eljárni 1-1 tudományos előadásra, amit adott vendéglátóipari egység különtermében tartanak, közben sört/fröccsöt iszunk, és okosodunk, például az önvezető autókról, a célzott gyógyszerekről a rákkutatásban, vagy fúziós reaktorokrol.

Na, A Hold hősei is éppen ilyen. Jó hangulatú sci-fi történetbe ágyazott ismeretterjesztő regény fiataloknak, de egyértelműen felnőttek számára is élvezetes. A kötet nem vastag, a betűk viszonylag nagyok, de nincs is szükség féltéglára, ez a történet ebben a terjedelemben volt éppen tökéletes. Köszönöm a szerzőnek, hogy olvashattam!

Hobbista tördelőként látom ugyan a tördelési hibákat, de azok egyáltalán nem voltak vészesek. spoiler Olyan tördelési hibák nem fordultak elő a kötetben, amelyek megakasztottak volna az olvasásban, mint például a Dűnében vagy A Dalai Láma Macskájában a központozási hibák, amikor nem tudod eldönteni, hogy most narráció van, vagy valaki beszél. Szóval szakmailag ugyan nem hibátlan a könyv, de szerintem olvasásélményileg teljesen rendben van.

Az első fejezet számomra egy kicsit nehezen indult be, a világ fejlettségének bemutatása leginkább Arthur C. Clarke Szigetek az égben című regényének hangulatát idézte. Ellenben a kedvenc technológiai vívmányom is az első fejezetben tűnt föl: az önjáró bőrönd. Mint egy kiskutya, jön utánad. Hát milyen cuki már! Imádom! Én is kérek egy ilyet! Aztán a második fejezettől felpörög a történet, megkapjuk a rejtélyt és a játékos ismeretterjesztést is a Vöröskereszt történelméről, amely egyáltalán nem didaktikus, viszont valóban szerves részét képezi magának a cselekménynek is. Fejtegethetjük mi is, melyik strófa mely alapelvet rejti, és a végén a megtanultaknak köszönhetően számunkra is összeáll a kép.

Őszintén mondom, tényleg nagyon ötletes és izgalmas volt. Ezek a történelemleckék kicsit a St. Mary-t idézték számomra, spoiler. A szereplőknek nagyon szórakoztató szövegeik voltak, és a 172. oldalon még egy kicsit el is pityeredtem – de nem spoilerezem el, mi található azon az oldalon, olvassátok el a könyvet! Részt vehettek vele a Csillagmánia és az Olvassunk molyos íróktól! kihíváson is, támogathatjátok vele a Vöröskereszt tevékenységét, új ismeretekre tehettek szert, és kellemes délutáni kikapcsolódásban lehet részetek! Rendeljétek meg a Zala Megyei Vöröskereszttől!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!