fbpx

Nem vagyok beauty-blogger, ritkán írok szépségápolási termékekről, hiszen megvoltak a bevált márkáim. Most mégis elérkezett a pillanat, hogy felülvizsgáljam őket, és mégzöldebb alternatívákat keressek. Miért? Kattints ide, és olvasd el a bevezetést.

Vizesebb arcápolót kerestem, így találtam a PomPom webáruházra

Nagyon tetszik a webáruház dizájnja, friss, modern és bohókás, továbbá jó ötlet, hogy lehet kisméretű szappanokat is vásárolni. Kaptam rögtön egy kupont, ami egy fekete szappant ígért a kosaramba. Azon morfondíroztam, melyik illatú zselét rendeljem, de végül a weboldal döntött helyettem: egyszer csak felajánlotta egy felugró ablakban, hogy akciósan adja nekem a levendulásat, így végül azt vásároltam meg. Kárpótlásul küldtek egy mintát a rózsás zseléből is. Plusz még a szállítási költség is olcsóbb, mint általában máshol. Ja és van egy hónapos pénzvisszafizetési garancia is!

IMG_8288-5 (Custom)

Ami nem tetszik, hogy ha lejár a session, a kosár is kiürül. Szeretem azokat a webáruházakat, amelyek sokáig megjegyzik, mi volt a kosaramban. Azokat meg még jobban, ahol kedvencelni vagy bevásárlólistázni is lehet a termékeket, úgyhogy Kedves Webáruház Tulajdonosok, légyszi! Mert az egy dolog, hogy ma X terméket beleteszek a kosaramba, de lehet, hogy másnap még pakolnék hozzá, és különben is, nem mindig tudom azonnal megrendelni, viszont roppant idegesítő, amikor az egészet elölről kell kezdeni… Ja igen, az ÁSZF lehetne egy kicsivel nagyobb betűvel, mert nehéz olvasni. (Szerethető webapp tanácsadás pipa, a virágokat az öltözőmbe kérem, a fizetést a bankszámlámra 😀 )

De spóroltak nekem 300 forintot a szállításon, még 300-at a zselén, és még egy plusz szappant és mintát is kaptam. Egész jó dealnek hangzik. 🙂 Nézzük csak, milyenek… Cukik:

IMG_8289-5 (Custom)
Shea vajas natúr szappan

Tetszik, hogy nincs semmi illata, csak a shea vajat érezni, ha közelről szaglászom. Kézmosásra jelöltem ki. Egész jól habzik. Viszont ennek a használata után is érzem azt a fura érzetet, amit az Oliviánál említettem. Azon gondolkodom, hogy ez vajon valami natúrszappan tulajdonság lehet? Megpróbálom leírni: kicsit olyan, mintha nagyon vékony gumikesztyű réteg lenne a kezemen kézmosás után. Ha arcot mosok szappannal, akkor az arcomon is érzem. Nem tart egyébként sokáig, 1-2 perc, de szokatlan még nekem a BodySeries után.

Hűvös Fuvallat natúr szappan

Ez egy teafa illóolajos sószappan, amit pattanásos bőrre ajánlanak. Meglehetősen kemény darab. Állagra arra hasonlít, amikor a kréta enyhén nedves. Nem is igazán habzik. Egy nagyon enyhén csípett a só, de állítólag, a tengervíz jót tesz, szóval feltételezem, ez is. Azért a Magisteres teafaolajos szappan jobban esik.

Fekete dió natúr szappan

Ez egy érdekes szerzet. 🙂 Olyan illata van, mint a narancsos csokoládénak. Szerintem említettem már, hogy imádom az édes illatokat! 😀 Viszont a radírozó hatás nem igazán működik, maximum akkor, ha magát a szappant tologatom a bőrömön. Ami arcon nem annyira pálya, viszont a többi testrészen egész kellemes ez a finoman vakargató érzés, bár lehetne erősebb. Kár, hogy gyorsan fogy…

Fekete gyémánt natúr szappan

Ő sem habzik nagyon, egy sötétszürke vizes krémet enged magából (ehhez is noszogatni kell kissé) azt vittem fel az arcomra. A Magister fekete szappanja könnyebben oldódik, de az inkább nyugtat, ez meg mintha jobban mélytisztítana.

Gyengéd érintés natúr szappan

Szerintem itt ezt szánhatták nyugtatónak, ugyanis ez egy körömvirágos szappan, amit irritált bőrre ajánlanak. Az esetleges kisebesedett pattanások miatt gondoltam arra, hogy kipróbálom. De nem tapasztaltam semmi különöset. Hasonlít a sima shea vajas szappanra, csak épp körömvirágos illata van. Végül inkább kézmosásra jelöltem ki.

Francia levendula natúr szappan

Hasonló a tapasztalatom vele, mint a shea vajas szappannal, annyi, hogy kevésbé habzik, inkább krémesedik. Meg persze kellemes, finom, de visszafogott levendulás illata van. Főleg a medvehagyma szezonban esett jól: amikor mindenem hagymaszagú volt. 😀 Úgy alakult, hogy ezzel szeretek leginkább kezet mosni.

IMG_8299-5-6 (Custom)

Levendula virágvizes zselé (és rózsa virágvizes zselé minta)

Kicsit furcsán hat számomra mindkét illat, a rózsás és a levendulás is. Nem tudom, miért, mert egyébként szeretem a rózsát és a levendulát is, de ebben valahogy kissé torz. Könnyű eloszlatni, főleg fürdés után hiphop beissza a bőröm. Azért a Magister kamillás krémjéhez képest több kell belőle. Viszont úgy érzem, ez nem az igazi. A bőröm mintha szomjas maradna ennek a használata után is, a zsírosodásra semmilyen hatása nincs. Odaadtam barátnőmnek, hátha az ő problémájára megfelelőbb, de van egy olyan tippem, hogy ez inkább normál bőrre való.

IMG_8290-5 (Custom)

Összességében:
Valami jól funkcionál ezek közül, mintha összébb húzódtak volna a pórusaim. A sós szappanra, vagy a fekete szappanra gyanakszom. Bár lehet, csak behaluzom, nem tudom, de ennek örülök. 🙂 Viszont valaminek meg nem örült a homlokom: sok, pinduri pattanás jelent meg, ráadásul follikuláris fázisban, amikor inkább tisztulni szokott a bőröm…

Ismeritek a Pompom termékeket? Próbáltátok már őket? Beváltak? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!