fbpx

Nem vagyok beauty-blogger, ritkán írok szépségápolási termékekről, hiszen megvoltak a bevált márkáim. Most mégis elérkezett a pillanat, hogy felülvizsgáljam őket, és mégzöldebb alternatívákat keressek. Miért? Kattints ide, és oldasd el a bevezetést.

Kezdésként a Magister Productsra esett a választásom

A hajszeszt Iza ajánlotta, ezért rendeltem egyet kipróbálásra. Oroszlánnal mindketten úgy érezzük, hogy csökkentett a zsíros korpásodásunkon. Így adta magát a dolog, hogy náluk kezdem a kutakodást (eleve van a webshopban 1-2 érdekes, leírás alapján szimpi dolog), és rendelek még tőlük pár terméket kipróbálásra, hátha azok is ilyen hatásosak.

Kiemelném ezen kívül még azt is, hogy milyen ritka (máshol) és szimpatikus (itt) a weboldalon az egyes termékek elképesztően alapos ismertetése, hogyan használd, mire számíthatsz, mik az összetevői, azok mit tudnak; illetve a véleményeknél a Magister csapata is készségesen válaszol a felmerülő kérdésekre. Az arculat is nagyon igényes, kifejezetten ötletes a logóban a kígyó helyett “tekergőző” levél. A Magister Products így első ránézésre egy jól felépített, szerethető márka.

2018-velemenyek

Lássuk, mi rejtőzik a stílusos csomagolásban… Alább szubjektív vélemények olvashatók, hiszen mind egyediek vagyunk, egyedi problémáinkra keresve megoldásokat. Így könnyen lehet, hogy ami nekem nem vált be, az neked a legjobb megoldást nyújthatja – és fordítva. 😉

Kamillás arcszesz

Korai tinikorom gyógyszertári arcszesz emlékeit idézi (ez tökéletesen összecseng azzal, amit a weboldalon is olvashatunk, hogy gyógyszertári alapokon nyugszik a Magister rendszer), töményen kissé csípi a bőrömet, ami nem annyira esik jól. Viszont ha bevizezett vattakorongra csöpögtetek 2-3 cseppet, úgy nem irritál, de így is tisztít. Plusz pozitívum, hogy csepegtetős adagolót is illesztettek az üvegcsére (mint a hajszesznél), így rendkívül gazdaságos a használata. Sose fogy el. 🙂

Fogfehérítő paszta

Oroszlán egyszer csak minden előzmény nélkül megszólalt, hogy a fogkrémünkben fluorid van, és az nem jó. (A fluoridól olvastam már jókat és rosszakat is, egymásnak ellentmondó infókat (ahogy egyébként a szódabikarbónával való fogmosásról is), így egyelőre nem döntöttem el, hogy rettegnem kell-e a fluoridtól.) Na jó, mondom, itt van ez a Magister, ha már úgyis rendelek, próbáljuk ki a fogpasztát.

Olyan 7-8 éve lehetett, hogy a körzeti fogorvos lekapirgálta a fogkövemet, amit nehezen viselt a fogínyem, ezért ajánlott valami fogíny-nyugtató gyógynövényes fogkrémet, melynek borzasztó íze volt. Akkor a fogkrémem mellé nyomtam belőle, hátha úgy elviselhetőbb. Nos ennek a fogpasztának az íze erre a kevert verzióra hasonlít, feltételezem az ásványi sók miatt, mert olyan, mintha valami mentolos édességbe cukor helyett sót szórtak volna. Hígabb, mint egy átlag fogkrém, nem is habzik, emiatt többet is kellett nyomnom belőle, hogy úgy érezzem, mindenhova jut belőle.

Oroszlán szerint az íze olyan, amilyen. Jobban zavarja, hogy túlságosan folyik. Viszont attól még lehet hatásos, simábbnak, tisztábbnak érzi a fogait, és ha úgy alakul, hogy közvetlenül fogmosás után kell reggeliznie, hamar megszűnik a fogpaszta íze, nem kavar be a reggelibe.

IMG_8107-5

Menta-lime sampon

Oroszlán első megjegyzése: milyen jó illata van. Szerinte az lenne a legjobb, ha a hennának is ilyen illata lenne. 😀 Nekem viszont kicsit erős ez az illatáradat. Hát szimat ügyileg így állunk. 🙂 Hígabb, mint más samponok, de úgy vettem észre, hogy használat előtt érdemes felrázni/keverni, hogy a fehér (hab?) és áttetsző-sárgás folyadék összekeveredjen: ez mintha javítana az állagán. Viszont nagyon jól eloszlatható, és remekül habzik, szépen bejut a hajszálak közé. Az adagolója is nagyon tetszik, hogy elzárható (mint az Amway-es cuccok), illetve a pumpálás is szabályozható, pl. könnyedén lehet vele féladagot is nyomni. A többnapos zsírt is szépen lemossa.

Viszont úgy éreztem, hogy kicsivel szárazabb lett tőle a hajam, aminek eredményeként (?) gyorsabban zsírosodik. Ezen úgy tudtam segíteni, hogy hajmosás után, közvetlenül a vizes hajamra spricceltem a Satnique Shine Spray-ből. Ami még hiányzik az eredeti samponomhoz képest, hogy nyilván nem “dúsul” tőle annyira a hajam, hiszen egy dúsító sampont használtam már évek óta.

Oroszlán nagyon szereti ezt a sampont, úgyhogy ez főleg az övé. 🙂 Én néhány hét kihagyás után újra elővettem a maradék dúsító samponomat, és hát ég és föld a különbség, mind a dús hatást tekintve (nyilván), mind puhaságban és selymességben. Úgyhogy valószínűleg még egy kicsit tovább nyomozok, célzottan inkább dúsító hatású samponokat keresve, aztán ha nem találok semmit, és meguntam a keresgélést, visszatérek a lila samponomhoz, mert abban egyébként nincs xenoösztrogén, más anyagokkal (pl. SLS) meg elvileg nincs problémám. Végül is ezzel együtt tudok élni… még meglátom.

Kamillás arckrém

Mindenképp pozitívumként emelném ki, hogy elképesztően kevés kell belőle, és nagyon könnyen eloszlatható. Ami furcsa, hogy enyhén zsíros érzetű a krém (az eddig használt krémeim inkább vizesebbek voltak), viszont nagyon hamar felszívódik. Nagyon oda kell figyelnem a minimalista mennyiségre, mert úgy érzem, az én bőrömhöz a kelleténél zsírosabb ez a krém. Ha kicsit többet kenek belőle, hamar tocsogni kezdek, kilöki magából a bőröm, amire nincs szüksége. Szóval ez is előbb fog öntudatra ébredni, mint elfogyni. 🙂 Valószínű, hogy kipróbálok majd még más arckrémeket is…

Teafaolajos szappan

Ez a kedvencem! Számomra az illata a samponéhoz hasonlít, csak jóval enyhébb. Általában nincs nagy bizodalmam az ilyen kézműves-jellegű szappanokkal, mert rossz tapasztalataim alapján nem habzanak, alig tisztítanak, vagy legalábbis nem lesz tőlük tisztaság érzetem… De ez a szappan szerintem szuper! Felhabzik, ahogy azt egy szappannak illik, abszolút tisztának érzem az arcom a használat után, és jól esik a bőrömnek az az ápolás, amit nyújtani tud. Egyszerűen már csak úgy jókedvből is szívesen megmosom vele az arcom. 😀  Szóval engem ez most kilóra megvett.

Egyébként nagyon sima és puha lett bőröm már pár nap használat után. Úgyhogy ezek közül valamelyik, vagy mind ők együtt (szappan + arcszesz + arckrém) ebből a szempontból jó munkát végeznek!

Voyage termékminta

Ezt ajándékba küldték a rendelésem mellé. A Voyage a Magister öregedésgátló családja. A termékminta egy olyan öregedésgátló krémet tartalmaz, amely azt ígéri, hogy a pigmentfoltokkal is felveszi a harcot. Ezt a termékmintát Anyunak ajándékoztam, mert épp akkor rendeltem, amikor pont nem volt választható nekem való termékminta – erről meg azt írja a weboldal, hogy 45+, ami azért nekem még odébb van. 🙂

IMG_8106-5

Valószínűleg fogok még rendelni innen ezt-azt kipróbálásra, mert számos érdekfeszítő termék lelhető fel a webáruházban, például többek között még két szappan nagyon izgatja a fantáziámat… 🙂

Próbáltátok már valamelyik Magister terméket? Elégedettek voltatok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!