Az egyiket Barátnőm készítette egyszer, én pedig megállapítottam, hogy ez marhajó, és azóta én is újra-újra megcsinálom magamnak (Párom nem eszi se a tonhalat, se a paradicsomot), mint most is: a paradicsomos tonhalsaláta.
Belevalók:
- – Tonhalkonzerv
- – Paradicsom
- – Oregano vagy bazsalikom
- – Extra szűz olívaolaj
- – Só
A paradicsomot feldaraboljuk és egy zárható műanyag tálba tesszük, hozzáborítjuk a tonhalat is (miután leöntöttük róla a vizet vagy az olajat). Megszórjuk a fűszerekkel és egy kis olívaolajjal, majd villával óvatosan megkeverjük, vagy bezárjuk a dobozt és finoman összerázzuk. Hűtőben tároljuk, magában (de akár kenyérrel, korpovittal vagy (orsó)tésztával) fogyasztható. Nagyon finom, hűsítő hatású, jólesik a nagy melegben. Nem szép, de isteni!
A másik még ennél is egyszerűbb, nem is tudom, mi legyen a neve… talán salátaöntetes tonhalas tészta (?).
Összetevők:
- – Tonhalkonzerv
- – Eisberg French Dressing
- – Orsótészta
Teljesen véletlenül történt, hogy ez az étel a világra jött, már nem emlékszem, hogyan született, de egyszer csak egy kis tálkában összekevertem a maradék tésztát, a maradék salátaöntetet és a maradék tonhalat, és megkóstoltam: isteni finom. Szintén hidegen ajánlom, de frissen főtt tésztával is nagyon jó – esetleg még egy kis parmezánnal megszórva. Ha éhes vagy, és gyorsan kell valami harapnivaló, próbáld ki ezt!
Inspirációt, motivációt keresel főzéshez? Kukkants be a Vidám Konyhasó galériámba. Ha valamihez receptet keresel, csak szólj! 😉
Vélemény, hozzászólás?