fbpx

Az egyiket Barátnőm készítette egyszer, én pedig megállapítottam, hogy ez marhajó, és azóta én is újra-újra megcsinálom magamnak (Párom nem eszi se a tonhalat, se a paradicsomot), mint most is: a paradicsomos tonhalsaláta.

Belevalók:

  • – Tonhalkonzerv
  • – Paradicsom
  • – Oregano vagy bazsalikom
  • – Extra szűz olívaolaj
  • – Só

A paradicsomot feldaraboljuk és egy zárható műanyag tálba tesszük, hozzáborítjuk a tonhalat is (miután leöntöttük róla a vizet vagy az olajat). Megszórjuk a fűszerekkel és egy kis olívaolajjal, majd villával óvatosan megkeverjük, vagy bezárjuk a dobozt és finoman összerázzuk. Hűtőben tároljuk, magában (de akár kenyérrel, korpovittal vagy (orsó)tésztával) fogyasztható. Nagyon finom, hűsítő hatású, jólesik a nagy melegben. Nem szép, de isteni!

2015-paradicsomos

A másik még ennél is egyszerűbb, nem is tudom, mi legyen a neve… talán salátaöntetes tonhalas tészta (?).

Összetevők:

Teljesen véletlenül történt, hogy ez az étel a világra jött, már nem emlékszem, hogyan született, de egyszer csak egy kis tálkában összekevertem a maradék tésztát, a maradék salátaöntetet és a maradék tonhalat, és megkóstoltam: isteni finom. Szintén hidegen ajánlom, de frissen főtt tésztával is nagyon jó – esetleg még egy kis parmezánnal megszórva. Ha éhes vagy, és gyorsan kell valami harapnivaló, próbáld ki ezt!

1294438_10151830938858258_709426737_o

Inspirációt, motivációt keresel főzéshez? Kukkants be a Vidám Konyhasó galériámba. Ha valamihez receptet keresel, csak szólj! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!