Érdeklődtem kenyérsütős fórumon, barátnőmtől, párom anyjától, barátomtól, stb., hogy vajon egy joghurtos, teljes kiőrlésű, szódabikarbónás (azaz diétás) rozskenyeret mely programon lenne érdemes sütni, mert hát van a teljes kiőrlésű, van az írós-joghurtos, és van a sütis (szódabikarbónás) program, de ezek így egybefésülve nincsenek.
Paraméterek:
- 20 dkg (teljes kiőrlésű) rozsliszt
- 15 dkg finom liszt (nálam rizs)
- 1 teáskanál cukor (xilit)
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só
- fél deci olívaolaj
- 3 dl natúr joghurt
Elolvastam, melyik hány percig mit csinál, de a recept szerint ennek nincs ennyi pihenésre szüksége, amennyit ezek a programok kínálnak, csak összekonyvaszt és süt. Végül a csak tésztakeverős programmal összekevertem – tornyosultam a kenyérsütő felett, a Jó Barátom meg is jegyezte, hogy: “Te se hiszed, hogy lesz ebből valami, én se hittem, pedig téééényleg lesz!” Valóban, elég hihetetlenül néz ki, ahogy az a két lapátnak nevezett pöcök bénázik az egybeöntött trutyival, de (végül) meg kellett állapítanom, hogy a gép bénázása még mindig hatékonyabb, mint az enyém, és végül 15 perc bénázás után nagyon szép, egységes tészta lett belőle. Majd a csak sütő programra kapcsoltam – és aztán negyed óra múlva a kijelző nekiállt diszkózni (azaz villogni), és végül elhallgatott… kontaktos, Párom vette is elő a garanciát…
Akkor fogtam a vödröt és be a sütőbe. Az eredmény nagyon finom lett! Tényleg, kenyér lett belőle, tömény, tartalmas, ízletes kenyér! 🙂 Íme:
Inspirációt, motivációt keresel főzéshez? Kukkants be a Vidám Konyhasó galériámba. Ha valamihez receptet keresel, csak szólj! 😉
Vélemény, hozzászólás?