fbpx

Érdeklődtem kenyérsütős fórumon, barátnőmtől, párom anyjától, barátomtól, stb., hogy vajon egy joghurtos, teljes kiőrlésű, szódabikarbónás (azaz diétás) rozskenyeret mely programon lenne érdemes sütni, mert hát van a teljes kiőrlésű, van az írós-joghurtos, és van a sütis (szódabikarbónás) program, de ezek így egybefésülve nincsenek.

Paraméterek:

  • 20 dkg (teljes kiőrlésű) rozsliszt
  • 15 dkg finom liszt (nálam rizs)
  • 1 teáskanál cukor (xilit)
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só
  • fél deci olívaolaj
  • 3 dl natúr joghurt

Elolvastam, melyik hány percig mit csinál, de a recept szerint ennek nincs ennyi pihenésre szüksége, amennyit ezek a programok kínálnak, csak összekonyvaszt és süt. Végül a csak tésztakeverős programmal összekevertem – tornyosultam a kenyérsütő felett, a Jó Barátom meg is jegyezte, hogy: “Te se hiszed, hogy lesz ebből valami, én se hittem, pedig téééényleg lesz!” Valóban, elég hihetetlenül néz ki, ahogy az a két lapátnak nevezett pöcök bénázik az egybeöntött trutyival, de (végül) meg kellett állapítanom, hogy a gép bénázása még mindig hatékonyabb, mint az enyém, és végül 15 perc bénázás után nagyon szép, egységes tészta lett belőle. Majd a csak sütő programra kapcsoltam – és aztán negyed óra múlva a kijelző nekiállt diszkózni (azaz villogni), és végül elhallgatott… kontaktos, Párom vette is elő a garanciát…

Akkor fogtam a vödröt és be a sütőbe. Az eredmény nagyon finom lett! Tényleg, kenyér lett belőle, tömény, tartalmas, ízletes kenyér! 🙂 Íme:

2014-kenyer

Inspirációt, motivációt keresel főzéshez? Kukkants be a Vidám Konyhasó galériámba. Ha valamihez receptet keresel, csak szólj! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!