fbpx

Amikor néhány hónapja megláttam a molyos hirdetések között A megváltás ára című kötetet, azonnal felkeltette az érdeklődésemet, mivel magam is írtam egyfajta spirituális filozófiák ihlette történetet, ezért kifejezetten kíváncsi lettem, más miféle módon közelít meg egy hasonló témát. Szóval nagyon megörültem, amikor a szerző utazókönyvként útjára bocsátotta a kötetet, és azonnal jelentkeztem is rá. Habár, mivel nem olvastam A ​Mester és Margaritát (mert bár sokszor motoszkált a fejemben, hogy kéne, valahogy mindig elkerültük egymást), kicsit aggódtam, hogy nem fogom érteni, vagy egyszerűen csak nem köt le, de semmi ilyesmi nem történt.

Az elején kicsit lassan hangolódtam rá, mert a kezdeti abszurditás leheletnyit egy olyan könyv hangulatát idézte, amivel negyedik nekifutásra sem sikerült megbirkóznom. De Nandagópa szerencsére kevésbé csűrt-csavaros mondatokkal, hétköznapi olvasó számára is könnyen emészthető nyelven mesél. Itt-ott számomra kissé sok volt, amikor egy-egy jellemzésnél fél oldalon át ecsetelte, amit el lehetett volna intézni két mondatban is, de ez ízlés kérdése, amelyről meg tudjuk, hogy változékony, és a változékony dolgok mulandóak, szóval ezen nem érdemes fennakadni. Így ezeken átlendülve egy hihetetlenül érdekes és izgalmas történetet kaptam.

A regény 2015 környékén játszódik, a kerítésépíttető elszántan építteti a kerítést, ennek ellenére beszivárog valami az országba, aminek nem kellett volna. Vagy mégis? Na, a covid helyett, akár jöhetett volna ez is, jobban élvezném. 😀 A történet kettő, később három szálon fut, az egyikben megismerhetjük, kik, miért és hogyan okozták a fennálló helyzetet, a másik kettőben a helyzet “áldozatait” kísérhetjük figyelemmel. És miközben folyik a cselekmény, szereplőink különös beszélgetésekbe bonyolódnak, melyeket a védikus filozófia és az arra való rácsodálkozás jellemez. A tudatról való diskurzusok folyamán gyakran eszembe jutott a Harmónia is, ám A megváltás ára ki is mondja, amit a Harmóniánál csak én magam jegyeztem meg halkan, miszerint ez így ebben a formában csalás – mármint ha nem jött még el az ideje, nem célszerű sürgetni, amúgysem tudod. 😀

Egy aprócska magánkiadóról van szó, mégis a szöveg és a kötet is nagyon rendben van, ez utóbbi kifejezetten gyönyörű, a nyomda nagyon szép munkát végzett, a tördelés pedig minőségi. Szóval olvassátok bátran, mert annak sem szükséges aggódnia, aki nem jártas a keleti filozófiákban. Vehetjük akár sci-fi-nek, fantasy-nak, akciónak és természetesen spirituális ismeretterjesztőnek is. A megváltás ára annyira jó könyv, hogy kelleni fog belőle itthonra is egy példány, és tűkön ülve várom a folytatás megjelenését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!