fbpx

Hofi akkori elmélete alapján az egy főre jutó bunkók száma kettő. Nos szerintem ez mostanában megdőlni látszik, és ennek jóval többszöröséről tesz az emberiség tanúbizonyságot. Hatszor tíz a huszonharmadikon inkább tűnik valóságosnak. Sok koncerten jártam már, évekig minden szép és jó volt, de most egy éven belül már a második bunkóval találkoztam, aki nem tiszteli a másik személyes terét. Bárcsak igaza volna Hofinak, és nem lenne több, de…

Sajnos nem bírom a cigifüstöt, nekem ezt a lapot osztották. De igyekszem ezzel együtt élni, szabadtéri koncertekre viszem magammal a kendőmet, és ha valaki cigizik körülöttem, akkor az arcom elé teszem, ez egy csomót szűr. Néha ezt a dohányosok is észreveszik, és az intelligensebbje igyekszik a másik irányba fújni.

Legutóbb viszont a mellettem álló dohányos “nő” (kivénhedt k*rva inkább) direkt az arcomba fújta, és nevetett rajtam. Többször figyelmeztettük, hogy nem vicces, a férjem is, meg a mögöttem állók is (ezúton is hála nekik, ők jófejek voltak). De ő csak nevetett és mindenkire fújt, én meg a harmadik rámfújás után elájultam.

Épp csak elkezdődött a koncert. Eleve szűk volt a hely, szerintem kicsi volt ennek a zenekarnak a helyszín, ilyen tömeg itt még szerintem sose volt korábban. Nagyon sokan nem is láttak semmit, mert nem fértek már oda. Férjem kivezetett a tömegből, ahol se hallani, se látni nem lehetett, de legalább kaptam levegőt.

Megkérdeztem a helyet e-mailben, mit lehet tenni ilyen esetben, mert azért elég drága volt a jegy ahhoz, hogy egy percet nem tudtunk élvezni a koncertből, a házirend pedig meglehetősen felületes. Makog egy semmitmondó mondatot a nemdohányzók védelméről (hogy miről?), meg a zaklatásról és nézeteltérésről, de semmi konkrétum. A biztonsági őrökkel meg amúgy sincs jó tapasztalatom, ráadásul sajnos még dívik az áldozathibáztatás.

A válaszuk csak annyi, hogy “sajnáljuk…” és “reméljük, hogy legközelebb…” – ezek után legközelebb??? A kérdésemre nem kaptam választ, de még egy aláírást sem, hogy ki válaszolt. Csak a profitorientáltság süt a válaszból, és semmi megoldásra hajlandóság, mondjuk hogy legközelebb szóljak a biztonságiaknak, vagy felülvizsgálják a házirendet, vagy bármi.

Nem is az a baj, hogy valaki dohányzik, ha meg van engedve, hanem hogy direkt arcba, a saját szórakoztatására, másoknak kárt okozva (ahelyett hogy a koncerttel törődött volna, hiszen azért vett jegyet, nem?). Ez így kimeríti a zaklatás fogalmát. Mégsem akarnak ezzel semmit kezdeni, ami elkeserítő.

Egyébként én szabadtéri helyszíneken is kijelölnék dohányzó és nemdohányzó szektort, de ott még nem tart a szórakoztató ipar intelligenciája, sajnos. Mások csinálnak a dohányzással természetellenes, légszennyező, egészségkárosító dolgot, mégis a természetes, tiszta, egészségesen élő emberek szívnak miattuk? Úgy vélem, nekünk nemdohányzóknak ugyanazért az összegért ugyanolyan jogunk lett volna élvezni a koncertet. De ugyebár az átlagos hozzáállás jelenleg a #minekmentoda.

Gratulálok. Rendkívül csalódott vagyok. Eddig szívesen jártam oda, most már kétszer meg fogom gondolni…

A kivénhedt láncdohányos k*rvának (akibe csak akkor szorul kultúra, ha épp joghurtot eszik) pedig üzenem, hogy ha számára ennyire vicces mások szenvedése, nyomja el a saját bőrén a csikkjeit, hadd nevessek már én is egy jót!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!