fbpx

A Women Wage Peace mozgalom 2014 nyarán jött létre az izraeli és palesztin összetűzések és az “Erős szikla” hadművelet miatt. Jelenleg több, mint 20.000 tagot számlál világszerte, politikai, vallási, etnikai, társadalmi és földrajzi helyzettől függetlenül.

2016 októberében rendezték meg a March of Hope menetet, amikor is több ezer zsidó és muzulmán, izraeli és palesztin nő indult Észak-Izraelből Jeruzsálem felé. A menethez csatlakozott a Nobel-békedíjas Leymah Gbowee, aki békemozgalma erejével vetett véget a 2003-as libériai polgárháborúnak.

yael

Prayer of the Mothers – Az Anyák Imája

A menet alkalmából született a Prayer of the Mothers című dal is, Yael Deckelbaum, izraeli énekes-dalszerző közreműködésével, és a menet himnuszává is vált, melyhez az alábbi klipet forgatták, és beletették Leymah Gbowee videóüzenetét is. Hallgasd és érezd át az anyák imájának erejét!

Hiszen minden anyának – politikai, vallási, etnikai, társadalmi és földrajzi helyzettől függetlenül – egy nagy közös vágya van: békés jövő minden gyermek számára. És ez a vágy erősebb, mint bármi más. A mozgalom szerint a béke akkor jön el, ha ezek a nők összegyűlnek, és a pozitív imáik, energiájuk segítségével megváltoztatják a világot.

A dal akkordmenete és szövege letölthető Yael weboldaláról, eredeti nyelven, fonetikusan és angol fordításban olvasható. Az alábbi videón például svájci fiatalok éneklik anyanyelvükön:

Yael Deckelbaum és csapata azóta szerveztek menetet és/vagy koncertet még Spanyolországban, Zürichben, Bécsben és Németország több városában is. A Prayer of the Mothers Ensemble július 8-án Tel Avivban készül egy koncerttel.

“Úgy gondolom, hogy az aktivizmus zene nélkül olyan, mint a hajó szél nélkül.” – válaszolta Yael arra kérdésre, hogyan hozhatja el, vagy támogathatja a zene a békét.

“A zene képes megváltoztatni a világot! Ez az együttes egy élő példája annak, hogy a zene képes békét teremteni, és inspirálni a nőket, akiknek elég nincs bátorságuk és támogatottságuk lépni, hogy megváltoztassák a saját és az egész társadalom életét.” – írják az eseménynél.

Részemről hatalmas rajongás van… 🙂

Kép: Gil Shani (yaeldeckelbaum.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!