DIY: Szöveg transzfer fa táblára

Volt még régebbről egy rajztáblám, amit nem használtam, csak foglalta a fiókban a helyet. Arra gondoltam, kezdek vele valamit. Fehér akrilfesték, fekete akrilfesték, lézernyomtató… Mi legyen hát? Transzfer!

Divattá váltak mostanában ezek az “in this house we are real…” típusú szövegek. Feltételezem minden szubkultúrának megvan a maga paródiája erre. Én a geek verziót választottam: programozóként dolgozom, régebben márióztam meg final fantasy-ztem, szeretem a sci-fit és a fantasy-t, és mostanában esténként a hatvanas évek végi Enterprise csillaghajóval fedezzük fel a galaxist… Az alapötlet ugyan nem az enyém, de az összeválogatás már saját. 🙂 A szöveget Inkscape segítségével állítottam össze, letükröztem, pdf-be mentettem, és lézer nyomtatóval kinyomtattam.

Életem első második transzfer próbálkozása

A deszkát először vizes akrilfestékkel lekentem, majd 150-es csiszoló papírral átdörgöltem. Aztán összeporszívóztam a nyomokat. 😀

csiszoló

Szivacsecsettel több rétegben matt akrilfestékkel átfestettem a fát.

szivacsescet

akrilfesték

Miután megszáradt az utolsó réteg, washitape segítségével rögzítettem rá a tükrözött szöveget. A transzfer oldat használatához szükség van egy zsepire és egy fülpiszkálóra is.

transzfer

Az átitatott szöveget rá is kell dörgölni valamiféle kemény dologgal. Én ehhez egy Aliexpress-ről rendelt műanyag washitape tartó izébigyót használtam. Ezután levettem a lapot, íme a frissen transzferált szöveg.

transzfer

Stencilt használva fekete akrillal hatszögeket festegettem a tábla szélére.

stencil

Miután megszáradtak, 80-as csiszolóval megcsiszolgattam őket.

stencil

Ujjamat, meg a kemény ecsetet fekete festékbe mártva maszatolgattam még a táblán.

maszat

Végül az egészet matt lakkal lekentem. 🙂

in this house geek

Hogy tetszik? 🙂

Hasonló bejegyzések

Egy hozzászólás a “DIY: Szöveg transzfer fa táblára” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

*

code