Hasznos telefonos alkalmazások

Szóval megtörtént. Megörököltem egy okostelefont. Egészen pontosan egy iPhone-t. Egy hónap alatt egész jól összebarátkoztunk.

2016-iphone

Persze vannak idegesítő dolgai. Erőszakos; gépre csatlakoztatva iTunes-on keresztül kell pöckölgetni, ami elég macerás; nem túl testre szabható, pl. sokat szívtam vele, mire sikerült saját csengőhangot rátenni, a hang maga is maximum 30 másodperces lehet, és valamiért a fejébe vette, hogy a szundi 9 perces, se több, se kevesebb (pedig 5 perc hatékonyabb lenne a reggeli szeánszaim esetén). De a dizájn kellően semleges ahhoz, hogy legalább az ne zavarjon. Szóval alakulunk, már egész jól megvagyunk. Bár szentségeltem eleinte, pl. hogy valahonnan kideríti, hogy XY-nak is iPhone-ja van, és rögtön iMessage-et akar küldeni. Nekem ez elsőre fel sem tűnt, csak miután közölte a telefon, hogy nem sikerült elküldeni az üzenetet (nem volt egyáltalán net a telefonszámomhoz rendelve) – ami hazugság volt, mert az üzenetet megkapta az illető, csak nekem nem jött meg az ő válasza.

Néha túl okosnak hiszi magát…

Oroszlán lemondta a Red előfizetését, átjött a Telenorhoz és csatlakoztunk a Bátor Tábor flottához, lett minimális netem. Ez bőven elégnek bizonyul, hiszen nem akarok vénásan netre kötve létezni. 😛

Szóval az appok (a kis képek linkként funkcionálnak)…

fert-app-logoAz első program, amit rögtön feltelepítettem, az a Fertility Friend volt (továbbiakban FF). FF-nek van ugyanis netes felülete, és a reggeli papíron ikszelgetést géphez ülve bevittem a FF-be is, mert az olyan okos, hogy a tüneteim alapján megbecsüli, mikor volt ovulációm, mikor várható menstruáció, stb.. Most ezt az adatbevitelt el lehet intézni a telefonon is. Viszont ha a grafikont szeretnéd megtekinteni, mindenképp internetkapcsolat szükséges, mert a számításokat a weben végzi.

fert-app-logoA következő alkalmazás a BpMenetrend, ami egy offline BKK menetrend. Ha jól emlékszem, régebben GTA jellegű logó volt a kezdőképernyőn, most pedig egy cuki cica-címer. 🙂 Hasznos cucc, be lehet állítani kedvenc járatokat, melyekről értesítést is küld, ha online vagy. Azért eleinte hiányzott az a rutin, hogy megcsörgetem Oroszlánt, nézze már meg nekem, mikor indul a buszom. Jó ürügy volt, hogy halljam a hangját. ♥ 😀

fert-app-logoTermészetesen feltelepült a MyTelenor alkalmazás, ahol nyomon követhető a fogyasztásom, mennyi netem van még hátra, mennyit kell fizetnem, és be is tudom fizetni a fizetendőt. Továbbá lehet vásárolni roaming jegyeket, vagy internetet, havonta ismétlődőt, vagy egyszeri alkalmat.

fert-app-logoAz offline túratérkép eddig is elengedhetetlen volt, így megvásároltam ~1.200 Forintért a Galileo Pro-t! 🙂 Olcsóbb, mint a GPS Kit (eddig ezt használtuk Oroszlán telefonján), ezzel is meg lehet etetni a turistautak.hu térképét, és importálni előre elkészített gpx útvonalakat.

fert-app-logoDe a Here se maradt ki. Kíváncsiságból kerestem rá, hiszen nagyon megkedveltem az öreg Nokiám GPS-ét, és van, igen, van Here, offline navigáló program iPhone-ra! Még a néni hangja is ugyanaz! 🙂 Persze azért ez már fejlettebb, hiszen pl. internetkapcsolattal a közlekedésről is kaphatunk információkat.

fert-app-logoZenészeknek a Tap Tempo is hasznos lehet (de valószínűleg, ha zenész vagy, és van okostelefonod, már kipróbáltad az összes tap tempo progit). Ha szeretnéd tudni egy nóta tempóját, csak tappogj nyolcat a tap gombra, és kiderül.

fert-app-logoA Stellarium-ot is megvásároltam, kb. 900 Forint volt. Körbe lehet vele kémlelni az eget, vagy hogy egy adott napon, adott órában milyen égi objektumok lesznek láthatók. A PC verziója ingyenes, de más ingyenes iPhone-os csillagász programok mind fagytak, akadoztak, összeomlottak, ezért döntöttünk úgy, hogy a Stellariumért 900 Forint nem nagy ár. Persze észleléskor velünk lesz a Csillagatlasz is, de a Stellarium is a segítségünkre lehet. Észleléstervezéshez azért egyelőre maradok a PC-s verziónál. 🙂

2016-stellarium

fert-app-logoKevés vizet iszom, ezért gondoltam, kipróbálok valami vizes appot is, pl. a Plant Nanny-t. Ez még nagyon tesztelési fázis, épp tegnap tettem fel. 🙂 Viszont nagyon cuki. Olyanoknak jó lehet, mint én, aki előbb sajnál meg egy pár kilóbájtnyi cuki programrészletet, mint önmagát (tamagocsi), és ugye nem hagyhatjuk elszáradni szegény kis növényt. Ám ha megöntözzük, nekünk is innunk kell! – Aki viszont szivárványt okád az ilyesmitől, annak ott van a Drink Water Reminder. 😀

fert-app-logoVégül tesztelési fázisban van a Kindara is. Eredetileg őt szerettem volna használni, de mivel az online felületen csak megtekinteni lehet a grafikonokat, szerkeszteni nem, okostelefon híján döntöttem a FF mellett. A Kindara offline is tud működni (legalábbis eddig nem volt vele gond, míg FF felejtett már el mérést, ezért is gondoltam megismerkedni a Kindarával), továbbá több mindent meg lehet adni. Online, a webes felületen megkérhetjük, hogy becsüljön meg helyettünk dolgokat, de szívesen ránk bízza a döntést. Jelenleg ennyit tudok róla, és egyelőre mindkét fertility programot tanulom, használom, tapasztalom.

Nem szívesen gépelek telefonon, de azért a Skype, a Messenger és a Hangouts felkerült, ami SMS helyett jól jöhet, ha szükséges. A nyomásérzékelős Nokián egyszerűbben gépeltem. Ezért rendeltem Aliról egy ilyen “tollat”. Bár ezzel se nehéz félrenyomni, mert nem pontszerű, azért megkönnyíti a szövegbevitelt. És persze kellett valamiféle tok. Ilyen volt Oroszlánnak, nem rossz, de a gombokat nehéz benne nyomni. Rendeltem egy ilyet, ez nagyon szép, jól passzol, és gombnyomás esetén sem kell erőlködni.

2016-nice-case

Szóval így váltam én is “kütyüistává” 🙂 (ráfért már szegény Nokiára az a nyugdíjazás)… Nektek van valami alkalmazásotok, ami szerintetek hasznos?

Hasonló bejegyzések

4 hozzászólás a “Hasznos telefonos alkalmazások” bejegyzéshez

  1. Navigáláshoz mi waze-t használunk, az bevált 🙂 ahhoz kell netkapcsolat (ha jól tudom, mi legalábbis úgy használjuk, pár funkciójához tuti kell), így viszont elég up to date, szól trafi esetén, stb.

    • 🙂
      Igen, ismerem, de nekem szempont, hogy offline legyen, minél kevesebbszer kelljen használni a mobilnetet 🙂 a sebességkorlátozásokat meg betartjuk, nem kell aggódnunk a fotós fiúk miatt 😀

      • Hát igen, megértem. Nálunk a férjemnek korlátlan a mobilnete, így nem gond, nekem meg egyelőre a jogsi csak folyamatban. És hát nálunk sajnos nagyon szükséges tud lenni néhány figyelmeztetés 😀 Meg a dugóról is ír, ami még jobb! 🙂 Pl. mikor a kórházból hoztuk haza a lányunk, akkor klassz volt nézni, merre van a legkisebb forgalom, hogy tudunk minél hamarabb Budapestről Gödöllőre jutni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

*

code