Anyósom receptjei közül való az alábbi cukormentes, tejmentes, gluténmentes csoda, amit ő paleo brownienak hív. A kakaóban is lehet valami, amire rá lehet függni, nem tudom. De nálam a süteménynek nem csak édesnek, hanem barnának kell lennie – pedig egyébként nem szeretem a barna színt. Az alábbi finomság viszont csak enyhén édes, ám olyan mélybarna, ami minden igazi étcsoki-függőnek az álma.
Ha szeretnéd elkészíteni, ezeket írd a bevásárlólistádra:
– 6 ek. mandulaliszt (vagy egyéb liszt)
– 2 ek. útifűmaghéjliszt (ez a mandulaliszthez kell)
– 8 ek. darált dió vagy egyéb liszt
– 4 tojás
– 10 ek. eritrit
– 8 ek. kakaó
– 12 ek. mandulatej
– 12 ek. kókuszzsír
Ezeket összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe / jénaiba terítjük, majd 170 fokon kb. fél órát sütjük.
Extrák: olvaszthatsz a tetejére cukormentes étcsokit. Kicserélheted a mandulatejet levendulás teára, úgyis most szezon van. Szórhatsz bele egyéb ízesítést is, pl. eperdarabokat. 😉
Nézd csak, milyen szexi:
Vélemény, hozzászólás?