fbpx

Szeretem a vintage stílust (ha még az előző bejegyzésből nem lett volna egyértelmű 😀 ) és nagyon vágytam már arra, hogy nekem is legyen ilyen tányérom. Így márciusban ellátogattunk Barátnőimmel egy Apacuka Ceramics workshopra (ahol nagyon aranyos kutyusokkal is találkoztunk 🙂 ).

Az árban 3 tányér készítése volt benne, amiből kettőt kérhettünk lecsiszolva (a fehéres felület), kiegészítő összegért a maradék agyagból is felhasználhattunk, illetve az előre kiégetett kis virágot magunk mártottuk bele a mázba, hátulját saját kézzel csiszoltuk le.

Először kinyújtottuk az agyagot, majd a tányérok segítségével köröket vágtunk ki belőlük. Ezeket a köröket stencillel, vagy nyomdával, illetve régi festőhengerekkel mintázhattuk meg. A hátoldalán jelöltük azt, hogy milyen színűre szeretnénk a tányérunkat, illetve az azonosító jelünket és a dátumot, hogy a kiégetés után könnyű legyen az azonosítás. Egy formatányérba ejtettük az elkészült művet, és finoman belenyomkodtuk, ami így felvette a tányér alakot.

Itthon szép fényképeket is készítettem a már mázazott, lecsiszolt és kiégetett példányokról. 🙂

 

Ha te is szeretnél ilyen csodákat készíteni, jelentkezz workshopra, de akár vásárolhatsz is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!