fbpx

Már egy ideje megvan nekem ez az eszköz, de valahogy mégse számoltam be róla ezidáig. Úgy kezdődött, hogy láttam az alin, hogy fillérekért kaphatók ilyen kis fém stancoló sablonok. Elképzelni nem tudtam, hogyan működnek ezek, aztán láttam, hogy jaaa, kell hozzá egy tekerős eszköz, amely kellően nagy nyomást gyakorol a vágósablonra és a papírra. Vagy a kartonra, vagy a dekorgumira, vagy a filcre… vagy ami kellően puha és vékony.

Így készült például az unokaöcsémnek (illetve inkább a szüleinek) ez az emlékes dobozka is. 🙂 Az első képen látható a Sizzix vágógép (hobbi-stancoló), két plexi közé illesztve a lapot és a vágósablont kell a gépet tekerve betolni. Vágás közben nyikorgás és kattogás hallható, de ezzel nincs semmi probléma. A kés mindenképp nyomot fog hagyni a plexiken, így azokat egy idő után majd cserélni kell.

 

Vettem egy könyv alakú dobozt, amit akril festékkel megfestettem. Majd transfer technikával felvittem a külsejére a betűket. Belülre pedig a Sizzix segítségével babás dolgokat ragasztgattam. 🙂

Karácsonyra készült nekik egy cukker kis karácsonyfa is a Sizzix segítségével. A kivágott formákat egymásra kell ragasztani kétoldalú ragasztóval, majd egy hurkapálcára, vagy drótra húzni őket méret szerint. Ott szintén érdemes őket rögzíteni. Arany fonállal és gyöngytollal díszítettem. Az aljába régi, rozsdás csavarokat ragasztottam súlyként, hungarocellt tettem még bele, majd egy barna lapot ragasztottam rájuk fedőként, ebbe szúrtam a fát.

 

Anyunak pedig az alábbi fotóalbumot készítettem, miután karácsonykor panaszkodott, hogy kevés képe van rólunk, hívassak elő néhányat. 🙂 Előhíváshoz a Cewe szolgáltatását használtam, a kartont pedig, amiben küldték a képeket, az album borítójaként hasznosítottam. A fa- és parafa-betűkön kívül szinte minden aliexpresses. Kivéve még az oldalak elválasztói, azt egy-egy vastagabb genothermből vágtam ki. 🙂

IMG_2906

Lapozzunk bele! 🙂

Hogy tetszik? Kedvet kaptatok? Ha szeretnétek valamihez linket, írjatok kommentet, és megkeresem Nektek! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!