A piacon láttam, hogy a nénik jókora csokorban árulják a medvehagymát, és mivel szeretem a különböző hagymákat, mondtam Oroszlánnak, hogy vegyünk. Egy fél adag borsót már előtte elhasználtam a borsópörihez, így arra gondoltam, a másik felét pürésítem, hogy legyen mit kenni a korpovitra.
Hozzávalók
- fél csomag medvehagyma (+ esetleg egy kis újhagyma zöldje)
- 2 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy nagyobb
- fél csomag gyorsfagyasztott borsó
- fokhagymapor, só, bors, stb. ízlés szerint
Olajon üvegesre sütöttem a vöröshagymát, majd ráöntöttem a borsót, és egy kis vizet, sót, borsot, fokhagymaport. Lefedve főztem, amíg a borsó nagyjából meg nem főtt, majd elforraltam róla a víz nagy részét, miközben folyamatosan adagoltam a feldarabolt medvehagymát. Amikor már nagyon kevés víz lett (és még maradt egy kis medvehagyma), levettem a tűzről, beleszórtam a maradék medvehagymát, és botmixerrel összeborzoltam. 🙂
Íme a zöld trutyi korpoviton:
Ti mit készítetek medvehagymából?
Inspirációt, motivációt keresel főzéshez? Kukkants be a Vidám Konyhasó galériámba. Ha valamihez receptet keresel, csak szólj! 😉
Vélemény, hozzászólás?