DIY: Steampunk dobozka füstfóliával

Hat illóolajomból már csak négy van meg. Szükség volna valamiféle rendszerezési módra. Az Aliexpressen rendelhető többféle méretben ilyen nyers dobozka. Megrendeltem, megérkezett – lássuk, mi lett belőle.

Doboz dekorálás steampunk módra

Lecsavaroztam róla a pántokat, és fehér alapozó festékkel jó vizesen átkentem. Ahol hibák akadtak, ott vizezetlen festékkel igyekeztem csökkenteni a hézagot. Miután megszáradt, lecsiszoltam a dobozt.

alapozó festék

Csiszolás után ezzel a szép bordó színnel festettem át több rétegben.

bordó akrilfesték

Itt száradtak… 🙂

dobozka

Ezek után némi órás washi-tape csíkot ragasztottam rá. Stencil segítségével felvittem a füstfólia ragasztót, majd rásimítottam a füstfóliákat. Picit hagytam száradni, majd vastag, kemény ecset segítségével lesimogattam róla a felesleges füstfóliát.

füstfólia

Ezzel a vörösréz színű festékkel itt-ott még hozzá-bele javítgattam picit, hogy még színesebb legyen, antikabbnak tűnjön a minta.

füstfólia

Ezután jött a repesztőlakk. Két komponensű, először az egyest, majd a kettest kell felkenni. Ez által a lakkrétegben repedések keletkeznek, melyeket pl. antikoló pasztával kiemelhetünk. Bronz színű pasztát használtam a doboz szélei környékén.

repesztő lakk

Hogy az antikolás is tartós maradjon, fényes lakkal ismét átkentem a dobozt. Aztán kis csavarok segítségével lábat rögzítettem a doboz aljára.

szerelék

A fürtfólia ragasztó segítségével fogaskerekekkel díszítettem a dobozt.

steampunk

Ezekhez a kis sarokdíszhez valószínűleg szögre lenne szükség, mert a csavar nem fért bele a lyukakba. Így ezeket is ragasztóval rögzítettem. Íme az eredmény:

steampunk doboz

Felcsavaroztam a pántokat is.

szerelék

Jól mutat a Verne köteteknél 🙂

steampunk doboz

Íme az olajok:

steampunk dobozka

Hasonló bejegyzések

4 hozzászólás a “DIY: Steampunk dobozka füstfóliával” bejegyzéshez

  1. Ú, nekem is, nekem is!!! 😀 Nagyon szép lett! (na jó, a saját verziómban a steam punk vonal kimaradna, de ezzel együtt is le a kalappal!) Nem tudom, mikor szöszöltem utoljára valamivel ennyit… (ha egyáltalán) Gratulálok! 🙂

  2. Húúú, ez gyönyörű lett. Mostanában az ilyen jellegű dolgokat elhanyagoltam, inkább csak színeztem, festettem. Pedig pár alapanyagom nekem is van, ami arra vár, hogy kidekoráljam. 🙂 A napokban lomtalanítottam a kamrában és rengeteg üveget találtam, amit azért raktam félre, hogy valami szépet fessek rá. Olyan jól mutat benne egy-egy szál virág. Meghoztad a kedvem! 🙂

    • Köszönöm! 🙂

      Jaj de jó! Hajrá! Festeni bármit jó! <3 Oroszlán meg is állapította, hogy én vagyok az, aki ha meglát egy nyers fa felületet, ingerenciája támad befesteni... 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

*

code