fbpx

Most megírhatnám a blog történelmének legrövidebb bejegyzését is, de ahelyett, hogy gyorsan letudnám a fenti eldöntendő kérdést egy egyszavas válasszal, inkább hosszabb indoklásba rejtem. Merthogy!

Hőmérő

Már a tanfolyam előtt igyekeztem tájékozódni a témában, főleg a hormonmentes.hu blogjáról, készítettem kis hőmérséklet táblázatot is magamnak, és azon ikszelgettem. Később áttértem a Fertility Friend webes felületére, majd miután örököltem egy okostelefont, a Kindara app lett a végleges befutó. A Fertility Friend sokat segít, amennyiben nem vagy tisztában a tanfolyamon oktatott módszer szabályaival, de mégiscsak egy program, ráadásul inkább a babatervezésre fókuszál. Egy gép vagy program pedig nem ismeri olyan jól a szervezetedet, mint te magad. A Kindara rád bízza a döntést. Ha megkéred, segít a tippelésben, de ha ismered a termékenységtudat szabályait, felülbírálhatod a “jóslatait”.

E szabályok legpontosabb elsajátítására – magyar nyelven (online) – tudtommal csak a hormonmentes.hu tanfolyamán van lehetőség.

Szóval elindult a tanfolyam.

Ez volt Janka legelső tanfolyama, és nem csalódtam. Az “elsőséget” természetesen érezni lehetett, viszont amellett a tananyag/tudás mellett, amit itt kaptunk, ez abszolút eltörpült. A tananyag ugyanis profi. Tudni kell, hogy Janka eszméletlenül lelkes, úgy érzem, az egész világot meg akarja tanítani erre a módszerre, de azonnal! 🙂 Üzemelteti a webáruházat (melyben csak általa kipróbált termékeket forgalmaz), a Facebook csoportjában majdhogynem mindenkinek válaszol, előadásokat tart, bejegyzéseket ír, viszi a tudás hírét, reagál cikkekre… és oktat minket, tanfolyamon résztvevőket.

Nem csoda ez a határtalan lelkesedés!

Ahogy haladtunk a tananyaggal, én is egyre inkább azt éreztem, hogy bárcsak… Basszus! Bárcsak-bárcsak-bárcsak minden nő nyitott lenne erre a témára! Bárcsak-bárcsak az alapműveltség része lenne! Bárcsak mindenki mérné a hőjét és figyelné a teste jelzéseit! Egyből tizedére csökkenne például az olyan kérdések és izgulások száma, hogy “miért késik a mensim?“. Mert ennek a módszernek a segítségével abszolút látható, hogy azért késik-e, mert elmaradt az ovuláció, vagy maga az ovuláció késett, vagy megtermékenyítés történt.

Mit is tanultunk meg?

Hogy mi igaz és mi urban legend. Hogy hogyan legyünk biztosak abban, mi történik a szervezetünkben. Hogy honnan tudjuk, mikor biztonságos a védekezés nélküli együttlét. Hogy honnan tudjuk, mikor legyünk együtt, ha gyermeket szeretnénk. Hogy milyen egyéb módszerekkel védekezhetünk a termékeny időszakban. Hogy mely tünetek azok, amelyek rendellenesek, és mi az, ami normális. Hogy a női szervezet milyen nagyszerű – bár érzékeny – tökéletesen kitalált szerkezet.

Kinek való a tanfolyam?

Azoknak, akik (már) nem azzal akarják megelőzni a nem várt gyermekáldást, hogy külső hormonokkal (fogamzásgátló tabletta, szuri) vagy folyamatos gyulladással (spirál) elnyomják a női szervezet legnőiesebb tevékenységét. Azoknak, akiket érdekel, mi miért-hogyan-mikor történik a szervezetükben, és mi az a tünet, amivel érdemes orvoshoz fordulni. Azoknak, akik nem sajnálnak magukra reggelente egy-két percet. Azoknak, akik gyereket szeretnének; azoknak, akik szoptatnak; azoknak, akik nem akarnak gyereket; azoknak, akik egészségesek szeretnének lenni/maradni; azoknak, akik nők.

Azt ajánlom minden nőnek, hogy vegyétek a kezetekbe a szervezeteteket, és csak akkor fogyasszatok hormonokat, ha más gyógymód nem alkalmas arra, hogy meggyógyuljatok a betegségetekből!

2016-keep-calm-and-chart-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!