fbpx

Van az a mondás, hogy a mai állapotunk az öt évvel ezelőtti gondolataink eredménye. Először azt mondhatod, meredek ilyet állítani. De ha jobban belegondolunk, van benne igazság. Legalábbis én így tapasztaltam. Olyan 19-20 évesen eldöntöttem, hogy rendbe hozom az életem, önmagam. Ez olyan 24-25-re gyakorlatilag tünetmentesre sikerült, és Oroszlán el sem tudja képzelni, milyen volt, amikor még nem ilyen voltam. Milyen volt a szorongásos depresszió.

2016-jegyzet

Tudd, hova akarsz jutni néhány év múlva! Mert az agyad dolgozni fog rajta, keresni fogja a lehetőséget a megvalósításra. Észre fogod venni azokat az embereket, azokat a megoldásokat, akikkel és amelyekkel közelebb kerülhetsz a vágyaidhoz. Karriert szeretnél? Családot szeretnél? Mindkettőt? Vagy szeretnél lefogyni, vagy meggyógyulni a depresszióból? Mindez nem lehetetlen, ha van egy képed önmagadról, arról, hogyan szeretnél élni egy, öt, tíz év múlva.

Az egyik legfontosabb, hogy szokj le arról, hogy ez neked nem fog sikerülni! Szokj le a rémtörténetek hallgatásáról, olvasgatásáról, esetleg generálásáról. Pozitív, sikeres történeteket hallgass, olvass és mesélj magadnak. Az vagy, amit megeszel. Ez igaz az agyad “etetésére” is. Ne hagyd, hogy eltérítsenek a negatív emberek vagy mások rossz tapasztalatai. Neked igenis sikerülni fog nőként a mérnök-egyetemet végigjárni, vagy neked sikerülni fog világra hozni a gyermeked! Bízz a képességeidben!

Kapd el a negatív gondolatokat! Figyeld meg a gondolataidat, és ha azon kapod magad, hogy negatív dolgokat feltételezel magadról, próbáld meg megváltoztatni ezt a véleményedet. Gondolok itt arra, hogy ha kiteregetsz az udvarban, aztán egyszer csak jön egy vihar és eláztatja a friss mosást, ne kezdd el magad ócsárolni emiatt. Igen, gondolhattál volna rá, hogy lehet, hogy jönni fog az időjárás, de ettől még nem vagy buta, vagy használhatatlan, vagy “erresevagyokképes”. Hibázni emberi dolog, ne bántsd magad. Tanulsz belőle és legközelebb teregetés előtt megnézed mondjuk az Időképet.

Természetesen bizonyos rugalmasságra szükség van minden terv esetén. Nem szabad elkeseredni akkor sem, ha a kijelölt időpontra valami nem készül el, pl. ha elsőre nem sikerül a nyelvvizsga. Majd sikerülni fog legközelebb, ne add fel. A kisgyermek sem adja fel, ha elsőre nem sikerül állva maradni, majd állva marad legközelebb, vagy legközelebb. A végén megtanul járni. 🙂

De a tervezést nem szabad figyelmen kívül hagyni! Tudd, mit akarsz megvalósítani idén! (Pl. én a jogsin dolgozom épp, és szeretnék egy motorjogsit is, de ha valamiért úgy alakul, hogy nem fér bele az időmbe ebben az évben, nem keseredek el.) És tudd, mit szeretnél 5 év múlva! (Pl. szeretnénk építkezni, örülnénk, ha addigra már lenne egy házunk, és két gyermekünk, de nem keseredek el, ha addigra még nem lesz (kész a) házunk, vagy csak egy gyermekünk lesz. Ettől még minden a terv szerint halad!) Lásd és teremtsd meg a saját jövődet!

És a bizonyíték, hogy az öt éves terv működik: öt-hat éve leírtam, hogy szeretnék egy olyan férfit, aki… itt összegyűjtöttem az elképzelésemet. Most mellettem van egy olyan férfi, akit elképzeltem… együtt tervezünk és megvalósítunk! ♥ 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!