Egy költözés története

Eljött az ideje, hogy nektek is bevalljam, és szembenézzek a ténnyel, amit megpróbáltam eddig a szőnyeg alá söpörni: úgy érzem, nem a megfelelő platformon blogoltam eddig. Ez persze nem a blog.hu hibája, az egy remek szolgáltatás, rengeteg lehetőséggel, könnyen elsajátítható, és viszonylag rugalmasan módosítható. Csak én érzem magam eltévedve. Amikor elkezdtem ezt a blogot, még nem tudtam. De ahogy írtam-írtam, belecsöppentem a blogger közösségbe, és szépen kitisztult a kép.

Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban még a freeblogon öntöttem magamból az akkori “okosságaimat”. Aztán amikor újra rám tört a közlésvágy, szembesültem azzal, hogy már nem létezik. Szóval azért kezdtem a blog.hu-n blogolni, mert egyszerűnek tűnt. Blog pont hu. Nem kell semmi mellékeset megjegyezni, mint blogspot, nolblog, ilyenblog, olyanblog, blogez, blogaz. Egyszerűen csak blog és kész.

CMS

De a közösségben rá kellett jönnöm, hogy a célcsoportom főleg máshol olvas. Talán a cafeblog nyerőbb platform lett volna. Az egy lényegesen csajosabb környék. Regisztráltam is még anno, amikor nem volt még ilyen sok bejegyzésem, könnyű lett volna a költözés. De lelankadt a lelkesedésem, amikor láttam, hogy ha valakihez kommentelek, nem jelenik meg rólam se link, se a blogom címe, csak a nevem. Ráadásul a css-hez, html-hez sem lehet teljesen hozzáférni, csak összeklikkelgetni. Meg a jobb alsó sarokban felkúszó bejegyzés ajánló is zavaró számomra. Úgy érzem, és úgy döntöttem, nem ér meg nekem ennyi funkcióvesztést a költözéssel járó macera, bármennyire is hívogató amúgy az a VIP program. 🙂

Viszont mindig is izgatta a fantáziámat egy saját homokozó. Szakmai ártalom. 🙂 Így esett a választásom végül a saját tárhelyen, saját domain alatt futó WordPressre. Egy saját tárhelyen azt módosítok, amit akarok. Belenyúlhatok a fájlokba, nem csak a dizájnba, de a működésbe is, a (php) funkciókba. Minden lehet olyan, amilyennek szeretném. Ez által naprakészebbé válik a tudásom is, és a WP ismerete az önéletrajzomban is jól mutat. Még az egészet be kell lakni, a bejegyzések migrálását is meg kell oldanom (a címkék és a képek beállítása fog rengeteg monoton munkát adni és időt igényelni), és a különféle követési platformokon is jeleznem kell a változást. De hamarosan ezek is meglesznek, és akkor beszámolok a költözésem részleteiről, avagy hogyan lesz a “semmiből” egyszer csak egy kész WordPress alapú blog.

Szóval a blog jelenleg épp megvalósítás alatt! 🙂

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz föl, hogy a többiről is értesülhess:
Mentés

Hasonló bejegyzések

4 hozzászólás a “Egy költözés története” bejegyzéshez

  1. Hú, én is költöztem egyszer, szintén a blogponthu-ról, rengeteg meló volt, és az addigi hozzászólások el is vesztek. Szóval drukkolok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

*

code