fbpx

Bár én nem kölcsönzöm a menyasszonyi ruhát, de emlékszem még a régi szép időkre, amikor még agyba-főbe voltam koszorúslány. Egyszer az egyik szalonban konkrétan rám varrták az egyik ruhát. Egyszerű volt, de mégis csodaszép, halvány rózsaszín, kevéske, ízléses csipkés-flitteres díszítéssel. Nagyon szerettem!

Évekkel később, egy vidéki esküvőre készültünk, és elmentünk ismét abba szalonba, de már nem ugyanaz a ruha volt (nem is ugyanazok az emberek), mint akkor. Átalakították, és bár felismerhető volt, már nem tetszett. Teljesen más, sokkal hivalkodóbb flitteres díszítés került rá, ami nekem már túlzás volt. Amelyik ruha pedig tetszett volna, az nagy volt rám, és húzták a szájukat az átalakítás hallatán. Szép, mi?

Azt a ruhát, ami tetszett, és jó is volt rám, és hajlandóak is voltak szó nélkül alakítani rajta, abban a helységben találtuk meg, ahol az esküvő is volt, egy nappal az esemény előtt. Csodaszép volt, felül fehér, bordó hímzéssel, fűzővel, alul bordó és organza! ♥ Igazi hercegnő voltam! És mekkora mázlink volt!

Ezt azért is osztottam meg, mert sejtem, mivel jár ez a tortúra. 🙂 Talán így hitelesebb az alábbi néhány gondolat, ami eszembe jutott:

1. Sosem lehet elég hamar elkezdeni!
Lehet akkora mázlid is, mint nekem volt az álomszép fehér-bordó koszorúslány-ruhával, de azért ne csak ebben bízz! Indulj el, foglalj időpontot nyugodtan akár több mint egy évvel a nagy nap előtt, főleg, mivel Te leszel a menyasszony, adj időt magadnak ruhát próbálni és dönteni!

2. Vigyél fényképezőgépet (fényképezős mobilt)!
Ami csak egy kicsit is tetszik, fényképezd le magad benne, hogy később vissza tudd nézni, tényleg tetszett-e, és hogy össze tudd hasonlítani a különböző szalonok kínálatát. Persze sajnos előfordul, hogy nem engednek fényképezni. Akkor szükséged lesz a fotografikus memóriádra.

3. Ne dönts egyből, látogass el több szalonba is!
Mint említettem, adj időt magadnak! Ha valami nagyon tetszik, utána is még próbálj fel néhány ruhát. Esetleg menj haza és nézd vissza újra a képeket, akkor is tetszik-e! Ha mi akkor a fent említett szalonban rábeszéljük a hölgyet a ruha átalakítására, talán sosem találkozom azzal a még szebb fehér-bordó ruhával. Nem tudhatod előre sosem, hol lelsz majd rá álmaid ruhájára! Akkor is menj tovább, ha úgy érzed, tetszik valami. Nem tudhatod, mi vár Rád a következő helyen. Már csak a kíváncsiság kedvéért is nézz körül máshol is!

4. Próbálj fel több fazont is!
Nem biztos, hogy ami a fotókon a modelleknek jól áll, az Neked is, de lehet, hogy ami a modellen nem tetszik, magadon nagyon is fog. De már csak azért is próbáld fel, hogy lásd és megismerd, mi az, ami tényleg jól áll Neked, vagy hogy jól gondoltad-e, hogy ez vagy az nem áll jól. Ellenőrizd le! Vettem már úgy ruhát, hogy aki a fényképen viselte, annak nem állt olyan jól, míg rajtam olyan volt, mintha rám öntötték volna.

5. Legyen nálad magas sarkú cipő és pánt nélküli melltartó!
Ha pánt nélküli ruhát szeretnél, mindenképp pánt nélküli melltartóban menj! A kilógó pánt hamis összképet adhat a ruháról, ronthatja a varázslatot. Nem kell, hogy a cipő AZ a cipő legyen nálad, amit az esküvőn szeretnél viselni, de kb. olyan magas legyen a sarka, hogy lásd, ahhoz a magassághoz milyen ruha passzol, mennyire ér le, mennyit kellhet majd felvarrni belőle, kivitelezhető-e. Esetemben pl. sokszor elég necces, amilyen miniatűr vagyok… 🙂

6. Vigyél magaddal kísérőt, anyut, barátnőt!
Én Anyukámmal jártam ezekbe a szalonokba, és nekem nagy szerencsém van, mert Anyu ismeri az ízlésemet, és sokszor még egyezik is az elképzelésünk. Ezen kívül hasznos, ha nem Te fotózod le magad, hanem valaki más. Mégis csak szebb, hangulatosabb lesz a kép is. És jobb is, ha nem az vonja el a figyelmed a ruháról, ahogy a masinával bíbelődsz épp a képen, és közben elfelejted viselni a ruhát.

7. Nézz körül az interneten is!
Nem merem mondani, hogy rendelj eBay-ről, bár vannak pozitív (és negatív) tapasztalatok (is) ezzel kapcsolatban. De nem tudhatod, lehet, hogy pont szerencséd lesz, és valaki épp egy olyan ruhát árul pl. a Vaterán a méretedben, amilyet Te is szeretnél. Egy próbát megér. Továbbá az is megeshet, hogy a neten egy képen találod meg A ruhát, amit akár lementhetsz és meg is varrathatsz varrónővel. Én pl. az A ruhához hasonlót találtam, átrajzoltam A ruhára, és azt varratom meg. Továbbá a menyecskeruhám is a netről van.

8. Akkor dönts végleg, ha igazán úgy érzed!
Amikor igazán úgy érzed, hogy ez az a ruha. Amikor látod magad benne a tükörben, a fényképen is, bizsergető érzés fog el, és már reflexből el is képzeled, ahogy ebben vonulsz az oltár elé a világ legboldogabb embereként. Érezd meg, melyik a Te ruhád!

9. A ruhával válaszd a kiegészítőket!
Vidd magaddal a tervezett ékszereidet is, és ha megvan a ruha, ugyanott, a ruhával próbáld fel a kínált kiegészítőket is! Előfordulhat, hogy szeretnél pl. kesztyűt, de  a választott ruhával nem mutat jól, vagy pont fordítva. Ugyanez igaz lehet a különböző a fátylak fazonjára. Válassz a ruhában a ruhához!

10. És ha már érzed, ne hagyd lebeszélni magad!
Mindenki jót akar, a legjobbat. Ám másoknak más tetszik, más a legjobb, és ez természetes. De ne hagyd Magad lebeszélni a választott ruháról, vagy rábeszélni egy kevésbé tetsző darabra. A Te menyasszonyi ruhád a Te döntésed legyen! Ez a Te esküvőd lesz! ♥

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!