fbpx

Hajfestés hennával

A hajam színe eredetileg… hát… hasonlít a barnára meg a szőkére, de egyik sem igazán. Leginkább seszínűnek nevezném, de azt hiszem, talán sötétszőke a hivatalos neve. De a lelkem mélyén viszont mindig vörösre vágytam. Kipróbáltam a hajfestést, de a vörös általában néhány mosás után kikopott, és csak a szőke maradt. Az meg nem én vagyok. Végül lenövesztettem, ami volt.

2014-hennaAkkor szembejött a henna. Na gondoltam, ezt ki kell próbálni, és rendeltem is hennát meg indigót (igen, a Cosmio-nál vettem), hogy kikísérletezzem, az én hajammal mihez kezdenek. Vágtam néhány tincset, mert már amúgy is töredezett a hajam vége, megkötöztem és brutális ragasztóval egy lapra erősítettem őket.

Aztán egy kiskanál segítségével kis pohárkákba adagoltam a hennát/indigót. A honlapon olvastam, hogy langyos vízzel kell keverni. Hát langyos vízzel híg joghurt állagúra kevertem, majd a legvastagabb olajfestő ecsetemmel (mely fehér szőrű volt, majd használat után narancssárga lett) felfestegettem.

Henna : Indigó

Először csak a hennát festettem (1:0), majd egy 2:1 arányút, aztán egy 1:1, végül kíváncsiságból kipróbáltam a 0:1-et is. Szóval, minden tincs kb 2 órát állt a rákent trutymákban:

1:0 – Igen erős vörös lett, ez lámpafénynél nem tűnt erősnek, de természete fénynél már jóval vörösebb.

2:1 – 1:1 – Nincs túl sok különbség a kettő között, talán a 2:1-es egy lehelettel vörösebben csillog, ha rásüt a fény, de amúgy az eredeti hajszínemhez hasonlít.

0:1 – Ez így ebben a formában nem működik, a hajam nem lett tőle fekete, inkább szürkészöld. Állítólag ha már hennázott hajra teszed az indigót, vagy az indigós henna keveréket, akkor érhetsz el feketét vagy barnát. Ezt sajnos nem próbáltam.

2014-haj-5Végül a 2:1-es arányt választottam, és festjük már több mint két éve barátnőmmel. Szerintem érdemes kipróbálni. A henna-pakolás azon kívül, hogy szép természetes vörösre festi a hajat, hajápolónak sem utolsó. Azonnali lemosás után kicsit élénkebb, de pár nap múlva enyhén besötétül. Én nagyon szeretem. Napfényben és led fénynél vörösebb, míg lámpafénynél inkább barnább. Annyira jó! 🙂

A mellékelt képen sajna nem igazán látszik a színe, de az ott a hátamon meg a fejemen, az a hajam (másfél éve)! 😀

Folyt. köv.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!