fbpx

Sokan küszködnek. Én is küszködtem. Most nem küszködöm. De vannak, akik még mindig küszködnek. Nekik szól most ez a bejegyzés.

Szóval egy szakítás után (több szakítás után is nyilván) halálvágyastul magamba roskadva ültem. Utálom a roskadást, épp ezért két sírás között könyveket, weboldalakat lapozgattam, keresve a megoldást, hogyan mulaszthatnám el a leghamarabb a keserűségemet. Nyitottam egy noteszt és jegyzeteltem mindent, ami pozitív: idézeteket, vázlatokat és feladatok megoldásait. Már nem tudom, hol olvastam, így nem tudok referenciát írni, azon kívül, hogy úgy tűnik, nálam bevált az alábbi… Módszer? Trükk? Nem tudom. Az alábbi feladat:

Írd le, kit szeretnél magad mellé! De nem ám név szerint, az úgy nem járja! Írd le egy elképzelt személy tulajdonságait, milyen erősségei vannak, milyen a hozzáállása az élethez, mi a hobbija, hogyan viszonyul Hozzád, hogyan viszonyulsz Te hozzá, egymáshoz, családhoz, amit szeretnél, milyen legyen. Képzeld el, milyen, és írd le! (Hasonló, mint Sally (anti)szerelmi varázslata (Átkozott boszorkák) :D)

De az éremnek két oldala van. Ugyanis előbb Neked kell “Tökéletes Társsá” válnod, hogy megtaláld a “Tökéletes Társadat”! Amennyire Te vagy megfelelő, annyira lesz a társad is az. Tehát a feladat másik része az, hogy írd le, Te milyenné szeretnél válni. Milyen rossz szokásokat szeretnél elhagyni, és új szokásokat felvenni. Ez végül is egy amolyan megállapodás Önmagaddal.

Ezeket tedd ki valahova, függeszd ki a hűtőre, vagy ragaszd a naplódba, tedd a monitorod háttérképére, ágyad fölé – bárhova, ahol gyakran látod – de mindenképp olvasgasd nap mint nap. Ezekkel az információkkal arra kondicionálod az elméd, hogy az általad felsorolt tulajdonságokkal foglalkozzon. Vágyj arra, hogy megtörténjen mind a javulásod, mind a leírt személy megtalálása. Hidd el, hogy képes vagy az általad elképzelt pozitív irányba változni, és higgy abban is, hogy megérdemled a leírt személy szeretetét. Végül pedig várd el magadtól a változást, és várd el a leírt személy érkezését. (Egy kis pozitív hozzáállás / agykontrollozás / univerzum üzenetküldés / tudatalatti programozás – ki hogy hívja :))

A “csoda” nem azonnal fog megtörténni, de azt érdemes tudni – amit több könyvben is emlegetnek -, hogy a mai állapotunk az évekkel ezelőtti gondolataink és cselekedeteink eredménye. Ezért volt, hogy először olyasvalakit találtam, akire csak olyan félig-meddig illett a leírásom. Nem volt rossz ember, sőt! Csak épp nem őt kerestem. – Eközben természetesen folyamatosan fejlesztettem magam. – Aztán érkezett egy másik is, aki már megtévesztően hasonlított az elvárt személyhez, de sajnos 1-2 dolog még mindig nem stimmelt. Hiába csak egy-két dolog, ha azok miatt feszültség generálódik… Most viszont épp megélem a csodát! 🙂

Ez sok más dologgal is így van. Ilyen pl. a Balogh Béla féle Tudatalatti 10 parancsolata, amely jelen időben tér ki az élet legfontosabb területeire. Nagyon sok hasonló módszer van, és biztos vagyok benne, hogy egyik sem jobb, mint a másik, csak más a nevük és a körítés. Keresd meg a Hozzád leginkább passzolót, a Számodra legelfogadhatóbbat és légy nagyon boldog! 🙂

under-construction-felk-16.png Update: megvan, itt olvastam. 🙂

Kép: az Átkozott boszorkák filmből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Megvalósítás alatt

Előzmények: megvalositas.blog.hu

Megjelent az első könyvem!

Lione Stanislav: Csillagom
A részletekért kattints a képre!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a blogomat!


Légyszi

Ha idézel tőlem, vagy saját képet vinnél, kérlek, nevezd meg a blogomat, és linkelj a blogomra, köszönöm!